Multitudinea de factori cancerigeni, mâncarea de proastă calitate, sucurile carbogazoase, poluarea și lista poate continua nu fac decât să ne subrezească sănătate și, mai rău decât atât, pe unii ditre noi îi aduc chiar în pragul morții.
Există, însă, câteva produse-medicament pe care le avem cu toții în casă, nu sunt scumpe deloc, iar efectele lor asupra sănătății noastre sunt incredibil de mari. Usturoiul, mierea sau merele sunt alimenetele minune pe care le avem la îndemână, asupra cărora ar fi bine să ne oprim tot mai des.
Usturoiul
Într-o perioadă în care bacteriile și virușii sunt tot mai rezistenți la tratamentele prescrise de medic, nu ne rămâne decât să ne întoarcem la soluțiile strămoșilor. Usturoiul, dacă vă aduceți aminte, era considerat a fi un adevărat antibiotic natural. Haideți să începem să ne folosim tot mai mult de proprietățile lui sănătoase. Studiat și întors pe toată părțile, despre usturoi se știe clar că poate lupta împotriva unor viruși precum herpesul simplex, steptococul, pneumococul.
Ne place să spunem că tot ce produce albina este sănătos pentru om. Pe lângă miere, propolisul, veninul de albine, lăptișorul de matcă, ceara de albine sau polenul au deosebit de multe efecte benefice asupra organismului nostru. Pe lângă faptul că mierea înlocuiește cu succes orice îndulcitor, beneficiile sunt mult mai multe. Mierea inlătură placa dentară, rezolvă dermatita diabetică, ulcerul sau herpesul, dar și infecțiile bacteriene.
Din bătrâni se spune că un măr pe zi ține doctorul deoparte. Această zicală este valabilă și astăzi și parcă devine tot mai respectată cu fiecare an ce trece. Unul dintre beneficiile majore ale consumului de mere este reducerea considerabilă a riscului de a dezvolta un cancer la nivel colorectal. Pe lângă acest lucru, nu trebuie să uităm că merele ne ajută în curele de slăbire, reduc rata alergiilor, împiedică pierderea părului, ajută ficatul, și împiedică infectarea cu stafilococ.
Care dintre cele trei este alimentul tău preferat?