Alimente sănătoase care te omoară. Top 5 produse pe care trebuie să le eviţi

.

Trăim vremuri în care o alimentaţie sănătoasă este un vis pentru care trebuie să lupţi. Luptăm cu reclamele apetisante la alimente cu multe substanţe chimice nocive, luptăm cu preţurile mari ale produselor alimentare de calitate şi luptăm cu poftele noastre, de fiecare zi. Iată 5 alimente pe care le încadram involuntar la “sănătoase”, deşi ne fac mult rău. Vezi ce trebuie să eviţi când faci cumpărăturile.

Mix de cereale integrale cu fructe pentru micul dejun

Toţi nutriţioniştii recomandă mixuri de cereale şi fructe uscate sau nuci la micul dejun, cu iaurt sau lapte. Dar mulţi oameni cred că toate pungile pe care scrie „cereale” sunt şi sănătoase.
Nu este cazul. Amestecurile cu adevărat sănătoase sunt cele fără adaos de zahăr, necrocante, expandate sau cu ciocolată şi sirop cu aromă identic naturală de fructe.
Amestecurile din comerţ, mai ales cele extrudate şi foarte colorate sunt pline de substanţe chimice şi zahăr, au un număr foarte mare de calorii şi o mare parte din conţinutul de fructe este un amestec de substanţe chimice şi arome, coloranţi, conservaţi, agenţi anti-aglomerare, etc.
Alegeţi numai amestecurile cu cereale adevărate, fulgi distincţi de secară, ovăz, grâu, bucăţi de fructe uscate fără siropuri, coloranţi şi zahăr în compoziţie. Poate că nu sunt la fel de gustoase ca cele turnate şi aromate artificial, dar au mai puţine calorii şi acelea sănătoase.

Crenvurşti din piept de pui

Multă lume consideră că dacă achiziţionează crenvurşti din piept de pui sau crenvurşti de pui, face o alegere „mai sănătoasă”. Principiul acestei idei este că puiul este mai sănătos ca porcul, mai slab şi deci mai bun pentru organism.
Ceea ce multă lume nu ştie este cât de plini de sare şi coloranţi sunt crenvurştii din comerţ. În plus, majoritatea fabricilor nu folosesc carne macră pentru aceste amestecuri, ci resturi de pe oase şi chiar cartilagii pasate.
Dacă vă este poftă de crenvurşti şi vreţi să mâncaţi sănătos, mai bine îi faceţi în casă sau cumpăraţi de la un producător mic, local, undeva la ţară, unde puteţi urmări procesul de fabricaţie, ca să vă asiguraţi că primiţi carne sănătoasă, nu membrane artificiale din plastic cu pastă roz înauntru.

Pâine „neagră” sau „integrală”

Poate că nu ştiaţi, dar multe branduri de produse de panificaţie folosesc zahăr caramelizat sau coloranţi artificiali pentru a da pâinii culoarea „sănătoasă” maronie.
Deşi multe pâini din comerţ susţin pe ambalaj că sunt „integrale”, cerealele folosite sunt adesea „ajutate” cu diverse substanţe să capete aspectul de „graham” sau „secară” şi culoarea caracteristică.
Citiţi cu atenţie etichetele şi cumpăraţi numai produse pe care se specifică clar că nu conţin coloranţi artificiali, conservanţi, E-uri sau zahăr caramelizat.
Citeşte mai departe şi vezi alte alimente sănătoase care ne omoarălent şi de ce trebuie să le eviţi, pe pagina următoare!
 

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton