De ce îţi este frig după ce slăbeşti. Cum arde corpul tău kilogramele

.

Vezi care e legătura dintre capacitatea corpului tău de a-şi regla temperatura şi lupta cu kilogramele. Află de ce îţi este frig după ce slăbeşti şi cum arde corpul tău kilogramele.
Multe persoane spun că simt senzaţia de frig în timpul unei cure de slăbire sau chiar după ce au pierdut kilogramele în plus. Cele mai comune cauze ale acestui fenomen sunt pierderea ţesutului adipos (care ţine de cald), termoreglarea organismului, încetinirea metabolismului şi anemia.

De ce ţi-e frig când pierzi din ţesutul adipos

Grăsimea are două roluri importante în organism: să înmagazineze energie şi să protejeze organele vitale. În plus, grăsimea asigură menţinerea unei temperaturi optime în interiorul corpului şi izolaţie împotriva frigului.
Deşi cercetătorii din domeniu nu au căzut de acord asupra importanţei stratului de grăsime în menţinerea temperaturii normale a corpului, stratul adipos are clar un rol în acest proces.

Reacţia organismului la pierderea rezervelor de grăsime

Dacă slăbeşti brusc, pierzi o cantitate mare de energie pusă de organismul tău „la păstrare” pentru situaţii de urgenţă.
Corpul poate reacţiona urât la slăbirea bruscă şi arderea rapidă a caloriilor, astfel că se poate să intre în modul de conservare a energiei. Cu alte cuvinte, în loc să folosească combustibilul din celulele grase pentru menţinerea temperaturii optime, corpul tău raţionalizează această energie pentru situaţii de urgenţă şi tu simţi că îţi este frig.
Citeşte mai departe şi vezi şi alte motive pentru care ţi-e frig atunci când eşti la cură de slăbire sau când ai scăpat de câteva kilograme în plus, pe pagina următoare!
 
 

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton