Plaja Corbu. Cum ajungi și ce atracții turistice ai în zonă

.

Plaja Corbu este una dintre cele mai frumoase plaje din nordul litoralului, o plajă liniștită, cu scoici și nisip fin. Aflată lângă satul și lacul cu același nume din județul Constanța, plaja Corbu face parte din Rezervația Delta Dunării și păstrează încă farmecul unei plaje sălbatice.

Plaja Corbu a fost descoperită și cucerită în ultimii ani de iubitorii litoralului de altădată, liber și sălbatic. În plin sezon, este o plajă destul de aglomerată, dar în perioadele mai puțin solicitate ale anului poți descoperi aici o plajă frumoasă și întinsă, plină de scoici, de păsări și vegetație sălbatică.

Turiștii care vin aici caută liniștea și relaxarea deplină lângă sunetul monoton al valurilor, iar Plaja Corbu este locul ideal unde poți descoperi marea așa cum trebuie ea să fie, fără hoteluri și baruri de lux, fără boxe și muzică la maximum.

Cum ajungi la plaja Corbu

Plaja Corbu. Cum ajungi și ce atracții turistice ai în zonă

Cea mai simplă metodă să ajungi la plaja Corbu este să călătorești cu mașina. Drumul este parțial asfaltat și te conduce din Năvodari către satul Corbu și apoi pe plajă, urmând indicatoarele.

Plaja Corbu se află la 13 km de Năvodari și la 11 km de Vadu.

Din sat, însă, drumul pentru mașini este foarte îngust și făcut din dale de beton. Cu toate acestea, foarte mulți iubitori ai mării vin la Corbu cu rulota pentru liniștea și pentru aerul curat pe care îl găsesc aici.

La plaja Corbu se mai poate ajunge și cu un autobuz care face legătura între Năvodari și satul Corbu, apoi pe jos. De asemenea, se mai poate ajunge cu bicicleta, dacă ajungi cu trenul în Constanța. Între gara din Constanța și Corbu este o distanță de 32 de kilometri.

Vezi și: Plaja Vadu, un colț de paradis care trebuie protejat

Taxa de acces în zona protejată

Plaja Corbu este o zonă protejată a litoralului și face parte din Rezervația Delta Dunării. Nu îți poți amplasa rulota sau cortul oriunde dorești pe plajă.

În schimb, se plătește o taxă de rezervație, iar cine dorește să își programeze aici o vacanță poate să campeze în zonele special amenajate din apropierea plajei.

Taxa de acces pentru un turist variază de la 1,20 euro pe zi până la aproximativ 7 euro pe an. De asemenea, se plătesc taxe separate pentru mașini și ambarcațiuni pe care le poți afla de pe pagina de internet ddbra.abt.ro

Plata se poate face și prin sms la numărul de telefon: 7494.

Ce trebuie să știi când pleci spre Corbu

Drumurile către plajă nu sunt asfaltate.

Cazare găsești în satele Corbu și Vadu unde au apărut mai multe pensiuni pentru toate buzunarele.

Băuturi, mâncare și accesorii de plajă este bine să îți aduci de acasă sau să le cumperi din Constanța sau Năvodari, deoarece aici nu sunt decât vreo două locații unde poți găsi ceva rece de băut.

Plaja trebuie protejată și se recomandă să ai la tine un sac pentru deșeurile menajere. Nu abandona ambalaje și resturi de mâncare pe plajă!

Ce găsești pe plaja Corbu

nisipul auriu este atracția principală pe plaja Corbu

nisipul auriu este atracția principală pe plaja Corbu

Înainte de toate, găsești liniște și natură sălbatică, o plajă liberă, lungă și foarte lată. Oricât ar fi de aglomerat în unele perioade din iulie și august, sigur găsești o zonă liberă, la distanță de ceilalți turiști care se bronzează pe plajă.

Nisipul este foarte fin și are culoarea alb-aurie.

Intrarea în mare este lină în multe locuri, apa mică și foarte caldă în miezul verii.

Apusurile și răsăriturile au un farmec aparte pe plaja liberă de la Corbu, unde orizontul se întinde cât vezi cu ochii.

În apropiere, pe grindul Chituc, este un traseu de 30 km pentru atv-uri și pentru pasionații de motocross.

Plaja este suficient de mare pentru tot felul de jocuri de la volei la fotbal sau pentru sporturi nautice cu vele, aici aflându-se și o școală cu instructori pentru windsurfing și sporturi nautice.

Amatorii de scufundări și snorkeling se pot bucura aici de aceste pasiuni, deoarece apa este mult mai curată decât în sudul litoralului, în stațiunile aglomerate.

De asemenea, pasionații de natură, de fluturi și păsări, pot urmări diverse viețuitoare pe lacul Corbu, unde trăiesc numeroase specii de apă precum pescărași, pelicani, cufundari, rațe sălbatice, lebede sau stârci. Lacul Corbu și grindul Chituc se află și ele în zonele protejate ale rezervației Delta Dunării.

Atracții turistice în zonă

Cu mașina, în apropiere, pe o rază de 50 – 100 de kilometri poți vizita:

Cetatea Enisala – cetate medievală, ridicată pe un deal calcaros deasupra lacului Babadag, lângă localitatea Enisala.

Cetatea Histria – cea mai veche cetate întemeiată de negustorii greci pe teritoriul României, datând din epoca antică, din anul 657 înainte de Hristos.

Cetatea Argamum – din care se mai pot vedea câteva ruine ale unei fortărețe ridicate la Capul Doloșmanu, pe lacul Razim.

Cheile Dobrogei – arie națională protejată de o frumusețe aparte, străbătută de drumul DN2a. Aici pot fi făcute trasee pe culmile înalte din jur și pot fi vizitate Peștera Gura Dobrogei și Peștera La Adam unde au fost descoperite cele mai vechi schelete de om din țară.

Lacul Sinoe – unul dintre cele mai întinse lacuri din Dobrogea care forma pe vremuri golful Halmyris al Mării Negre.

Gura Portiței – cu plaja ei frumoasă, unde poți ajunge cu taxiul pe apă de la Jurilovca.

Munții Măcinului – al doilea punct de atracție al Dobrogei după Delta Dunării, acești munți oferă un adevărat spectacol prin varietatea mare de flori, fluturi și păsări, dar și prin traseele lui ușor de străbătut dintr-un capăt la altul al lanțului muntos.

Vezi și: Plaja Năvodari. O plajă complet nouă și construcții de lux

Descoperă în ce alte locuri mai poți merge la plajă în România.

foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton