Ai decis ce să găteşti diseară? Prepară reţeta de orez cu carne de viţel, un fel de mâncare delicios şi rapid de făcut.
Ingrediente pentru reţeta de orez cu carne de viţel
►400 g vrăbioară de vițel
►300 g orez cu bobul lung
►300 g piure de roșii
►15 ml vin roșu dulce
►2 cepe
►2 morcovi
►sare
►o linguriță boia dulce
►piper negru măcinat
►30 ml ulei de măsline
►o legătură pătrunjel verde
Cum se prepară orezul cu carne de viţel
1. Se spală bucata de carne, se șterge şi se taie fâșii. Se pune uleiul în tigaie, se adaugă carnea și se înăbușă 5-10 minute. Se stropește cu puțin vin dulce și se lasă să scadă la cuptor. Se condimentează cu sare și piper.
2. Se curăță ceapa, se taie solzișori și se înăbușă în uleiul de măsline. Se adaugă și morcovul ras pe răzătoarea mică și o linguriță de boia dulce. Se lasă să se rumenească și se pune apoi orezul spălat în prealabil. Se toarnă apă călduță și se lasă să fiarbă la foc mic până se umflă orezul. Se amestecă continuu să nu se lipească. La sfârșit, se pune piureul de roșii, piper și sare, se condimentează dacă mai este cazul cu boia și se acoperă cu un capac.
3. Se scoate carnea din cuptor și se amestecă cu orezul fiert. Se ornează cu pătrunjel și se servește cu garnitură de murături.