Pastile de slăbit. Care sunt variantele eficiente şi sănătoase

.

Când auzi despre pastile de slăbit, te gândeşti imediat la medicamente cu multe efecte secundare care îţi pot afecta grav sănătatea. De fapt, există pastile de slăbit sănătoase şi eficiente. Iată ce ingrediente trebuie să cauţi.

Multe pastile de slăbit sunt periculoase

Pastilele de slăbit au căpătat o reputaţie proastă în ultimul timp, şi pe bună dreptate. Multe din ele promit o slăbire spectaculoasă într-un timp foarte scurt, lucru care nu este posibil decât cu preţul unor efecte secundare destul de grave. Este vorba de pastilele care conţin amfetamine, efedrină sau sibutramină, substanţe care au efect anorexigen, adică îţi taie pofta de mâncare, dar în acelaşi timp îţi pot afecta inima, duc la insomnie, anxietate, depresie şi o mulţime de alte probleme.
Evident, aceste pastile de slăbit există pe piaţă cu un scop, sunt eficiente, există persoane care au nevoie de ele, dar se administrează numai sub control medical foarte strict.

Pastile de slăbit sănătoase şi eficiente

Înainte să cumperi orice medicament sau supliment alimentar care îţi promite că te ajută să slăbeşti, citeşte bine lista ingredientelor. Iată care sunt substanţele benefice şi eficiente pe care trebuie să le cauţi.
L-carnitina este un aminoacid care se găseşte în toate celulele corpului şi joacă un rol esenţial în transformarea grăsimilor în energie. Deşi studiile nu sunt încă foarte concludente, se crede că un supliment de L-carnitină ajută la slăbit pentru că grăbeşte arderea grăsimilor. Însă pentru asta trebuie să depui un efort fizic. L-carnitina se ia înaintea unui antrenament cardio şi ai nevoie de aproximativ două grame pe zi. Nu este o substanţă periculoasă nici măcar în caz de supradozaj.
Cromul este un mineral cu rol important în controlul glicemiei. Atunci când iei un supliment pe baza de crom, corpul tău foloseşte mai bine insulina pentru a transforma zahărul din sânge în energie. Astfel dispare pofta de dulce şi ai mai multă energie. Studiile au arătat că ajută la eliminarea stratului de grăsime şi la păstrarea masei musculare. Ai nevoie de aproximativ 200 micrograme pe zi. Este util şi celor care suferă de rezistenţa la insulină.
Acidul linoleic conjugat (CLA) este un tip de grăsime care măreşte rata metabolică, adică ajută corpul să consume mai eficient energia pe care i-o oferi prin mâncare. Se găseşte şi în alimente, dar cei mai mulţi dintre noi nu consumă suficient CLA, de aceea este util un supliment atunci când vrei să slăbeşti. Ai nevoie de aproximativ trei grame pe zi.
Vitamina D şi calciul lucrează împreună şi se găsesc împreună în multe suplimente. Vitamina D măreşte sensibilitatea celulelor la insulină, în timp ce calciul face ca celulele să elibereze mai multă grăsime pentru a fi arsă. Vitamina D este necesară în doze de 250 micrograme pe zi, în timp ce calciul e necesar în doze de 1 gram pe zi.
Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton