Ce spune medicul pediatru Mihai Craiu despre vaccinarea anti Covid-19 a copiilor: „Teoretic, eficiența este 100%”

.
În curând, copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani vor putea să se vaccineze și ei anti-COVID-19 cu serul Pfizer. Iată care este părerea medicului pediatru Mihai Craiu cu privire la acest lucru.

Medicul Mihai Craiu a declarat pentru Libertatea că în Statele Unite ale Americii, cel puțin 50% dintre părinți  nu sunt de acord cu vaccinarea celor mici. Atât în SUA, cât și în Canada, copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani pot fi vaccinați împotriva COVID-19 cu serul Pfizer.

În România există suficiente doze de vaccin pentru a imuniza pe toți copiii și adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Valeriu Gheorghiță a spus că există 800.000 de persoane eligibile în această categorie. EMA a început procesul de evaluare cu privire la utilizarea vaccinului Pfizer/BioNTech la copii și adolescenți în data de 3 mai, cu precizarea că rezultatele finale vor fi publicate în iunie.

Citește și: Când se vor putea vaccina copiii din Europa cu vaccinul Pfizer

Citește și: Pfizer pregătește o pastilă anti-COVID-19. Când va ieși pe piață

Citește și: Studiu: O doză de vaccin anti-COVID-19 reduce la jumătate transmiterea bolii în aceeași familie

Citește și: Alimentația corectă are un rol important în răspunsul organismului la vaccinul anti-COVID-19

Craiu a ținut să sublinieze că eficiența vaccinului la această categorie de vârstă este excepțională. „Toți cei 18 bolnavi (din grupul de peste 2.200 participanți la studiu) au fost în grupul placebo”, a zis el. „Teoretic, eficiența este 100%. Și ar mai fi de notat că în lume s-au administrat peste 1,2 miliarde doze din vaccinurile anti-COVID-19, fără probleme semnificative. Dacă ne uitam la hartă, vedem o scădere a cazurilor în țări cu acoperire vaccinală bună. Vedeți că Israelul se apropie de viață normală”.

Mihai Craiu are speranță că o organizare eficientă și o cooperare între instituții ar putea da mai multă încredere populației în eficiența dovedită științific a vaccinului. „Oamenii în România au ezitări (aș zice firești) privind vaccinul, iar peste acestea se adaugă neîncrederea în autorități”, a spus el. „Doar o bună şi transparentă comunicare poate ajuta la creşterea ratei de vaccinare în ţară pentru a putea atinge ţintele propuse. Şi la maratoane ar trebui adăugate caravane către mediul rural, căci acolo sunt cele mai multe zone cu acoperire vaccinala mică”.

Foto: YouTube

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton