Toamna ne răsfaţă cu fructe delicioase. Proaspete sau preparate, sunt mereu apreciate pentru gustul lor. Dulce şi râcoritor, parfumat şi delicat este ceea ce putem spune despre acest desert.
Ingrediente (12 porţii)
250 g făină
125 g zahăr
plic zahăr vanilat
o lingurită coajă de lămâie
3 ouă
125 g unt
500 g brânză dulce
100 g smântână
1 pachet cu budincă de vanilie
100 g zahăr pudră
1 praf de copt
2 linguri zeamă de lămâie
0,5 kg prune curătate de sâmburi
1. Se amestecă şi se bat spumă un ou, zahărul, zahărul vanilat şi untul. Se adaugă coaja de lă mâie şi făina. Aluatul se frământă până se omogenizează, se acoperă cu o folie şi apoi se lasă o oră la rece.
2. Între timp, se amestecă brânza dulce, smântâna, 2 ouă, praful de budincă, zahărul pudră, praful de copt şi zeama de lâmâie, până se obţine o compoziţie omogenă.
3. Aluatul se întinde într-o formă tapetată cu hârtie pergament sau unsă şi tapetată cu făină. Se toarnă apoi compoziţia de brânză, iar deasupra se pun prunele tăiate felii. Se coace 45 de minute.
4. După ce s-a răcit, se scoate cu grijă din formă şi se taie în bucăţi. Se pudrează cu zahăr.