Încearcă o supă delicioasă cu aspect şi gust exotic. Se face uşor şi este delicioasă, fiind ideală pentru serile când ai invitaţi la masă.
► 1 ceapă ► 1 căţel de usturoi ► 1 ţelină ► 80 g orez ► 40 g unt ► 80 g fistic ► 2 linguri de vin (sherry) ► 1 litru supă de pui ► 1 foaie de dafin ► 2 linguri pătrunjel verde tocat ► 150 ml smântână ► 2 linguri fistic şi o crenguţă de frunze de ţelină pentru decor
► Se curăţă ceapa şi usturoiul. Ceapa se toacă, iar usturoiul se zdrobeşte. Se spală ţelina şi se taie în bucăţi. Orezul se clăteşte în apă rece. ► Se încinge untul într-o tigaie, în care se călesc ceapa, usturoiul şi ţelina. Se adaugă orezul, fisticul şi vinul. ► Când a dat în clocot, se adaugă şi supa de pui, apoi foaia de dafin şi pătrunjelul verde. Se fierbe până când orezul devine moale. ► Se scoate foaia de dafin din supă şi se mixează. La sfârşit se adaugă smântâna şi se mai fierbe puţin la foc foarte mic. Se decorează cu fistic şi frunze de ţelină.