Învaţă să prepari tartă cu mazăre şi mentă, o reţetă delicioasă şi sănătoasă.
►1 pachet de foietaj ► 350 g mazăre ► 200 g smântână ► 2 ouă ► 1 legătură de mentă ► 1 linguriţă de coajă rasă de portocală ► 1 ceapă ► 30 g unt ► sare, piper
► Ceapa se spală şi se toacă mărunt. Se încinge untul într-o cratiţă, în care se căleşte ceapa, amestecând la foc mic, timp de 2 minute. Se adaugă mazărea şi se acoperă cu apă. Se dă cu sare şi piper şi se fierbe 30 de minute. ► Între timp, se preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Într-o formă unsă cu unt se întinde aluatul. Se înţeapă cu o furculiţă. Se păstrează la rece. ► Se spală menta, se usucă şi se toacă mărunt. Se amestecă smântâna cu cele două ouă, apoi se adaugă menta tocată, coaja rasă de portocală, sare şi piper. ► Mazărea se scurge de apă şi se adaugă în cremă. Se varsă compoziţia peste aluat şi se dă la cuptor. Se coace 25-30 de minute. ► Se scoate tarta din cuptor şi se lasă să se răcească. Se poate decora cu frunzuliţe de mentă.