(P) Securitatea informațiilor: când trebuie să apelezi la certificarea ISO 27001 pentru compania ta?

.

Răspunsul vine de la IsoStandard, Organism național de certificare a sistemelor de management: ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, ISO 45001, ISO 22000 și ISO 27001.

Dacă dorești să afli mai multe despre protecția datelor sau ești interesat de oferta Iso Standard, tot ceea ce trebuie să faci este să intri în legătură cu unul dintre consultanți.

Subiectul securității informațiilor a fost foarte prezent în mass-media în ultima perioadă. În continuare vei regăsi furnizate informații despre criminalitatea cibernetică și relevanța administratorilor de parole . În plus, sunt prezentate ISO 27001, standardul recunoscut la nivel mondial pentru securitatea IT.

Ce conține ISO 27001 și cine ar trebui să o introducă?

Standardul aparține seriei ISO / IEC-27000, care este publicată de Organizația Internațională pentru Standardizare (ISO) și de Comisia Electrotehnică Internațională (IEC). Seria conține aproximativ 20 de standarde pe tema securității informațiilor. În acest context, ISO 27001 se ocupă de cerințele pentru introducerea, întreținerea și îmbunătățirea unui sistem de management al securității informațiilor (ISMS). De la companii mici și mijlocii până la corporații mari, ISO 27001 este interesant pentru fiecare companie. Cu ajutorul standardului, informațiile și sistemele IT ar trebui să fie mai ușor de protejat și administrat.

Ce este un ISMS?

Abrevierea ISMS înseamnă „ Information Security Management System” tradus înseamnă „ Sistem de management pentru securitatea informațiilor ”. Acestea sunt diverse proceduri și reguli care sunt utilizate pentru a gestiona securitatea informațiilor companiei. În ISO 27001: 2015 scrie:

„Crearea și implementarea unui sistem de management al securității informațiilor în cadrul unei organizații se bazează pe nevoile și obiectivele sale, cerințele de securitate, procesele organizaționale, precum și dimensiunea și structura organizației. Se poate presupune că toți acești factori de influență se vor schimba în timp. „

În standardul ISO 27001, sunt specificate cerințele pentru întreținerea și îmbunătățirea ISMS ale unei companii.

Prin urmare, sistemul de management al securității informațiilor are unele paralele cu un SMC. Deci, există și puncte în ISO 27001 pe care le-ai întâlnit deja în ISO 9001. Printre altele, cerințele pentru definirea domeniului de aplicare, măsuri pentru gestionarea riscurilor și oportunităților și informații documentate.

Care sunt avantajele specifice ale ISO 27001?

În plus față de capacitatea de a identifica amenințările și riscurile într-un stadiu incipient , certificarea conform ISO 27001 îți oferă și opțiunea de a proteja în mod optim informațiile confidențiale ale clienților . De asemenea, afectează riscurile de afaceri și de răspundere și costuri, precum și imaginea companiei tale .

Nu face nicio diferență dacă compania este o IMM sau o corporație mare. Protecția informațiilor este relevantă pentru fiecare companie, pentru a se proteja pe sine și pe clienții săi.

Trăim vremuri în care majoritatea proceselor de afaceri rulează pe Internet, iar securitatea IT este esențială, indiferent de dimensiunea companiei.

La ce trebuie să te aștepți?

Odată ce ai decis certificarea, trebuie să te aștepți la costuri financiare. Acest lucru poate varia de la o companie la alta și depinde de mai mulți factori. Practic, trebuie să te aștepți la următoarele costuri:

  • Costuri interne pentru întreținerea ISMS (costurile angajaților pentru documentare)
  • Costuri externe, de exemplu pentru o companie de consultanță
  • Costuri de certificare

În funcție de mărimea companiei, efortul și rata zilnică a institutului de certificare, prețurile pot varia considerabil.

Protecția informațiilor nu este aceeași cu protecția datelor

Introducerea și certificarea unui ISMS te ajută ca și companie să protejezi toate informațiile companiei tale. Cu toate acestea, nu înlocuiește un sistem de gestionare a protecției datelor deoarece un ISMS nu face nicio distincție între datele cu caracter personal și datele generale. 

Echipa de auditori cu experiență a IsoStandard certifică excelența în România încă din 2010.

Cu Isostandard certificarea sistemelor de management ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 ISO 27001 sau ISO 22000 este lină, rapidă și la cele mai mici prețuri din România

Certificare ISO (Agenție de certificare) adresa: Șoseaua Giurgiului 1, București –  Telefon 0728 522 552

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton