Home > Advertorial > (P) Cum să îți alegi produsele de machiaj, în funcție de particularitățile tale cromatice
(P) Cum să îți alegi produsele de machiaj, în funcție de particularitățile tale cromatice
.
Trăsăturile tale sunt unice. Nuanța tenului, a părului sau a ochilor, dar și lungimea părului, precum și preferințele tale cromatice în ceea ce privește vestimentația trebuie să fie în perfectă armonie cu machiajul, pentru a-ți evidenția aceste trăsături. De aceea, anumite nuanțe de machiaj te vor face să arăți perfect și să te simți la fel. Iată un ghid pentru a le alege în concordanță cu propriile caracteristici și preferințe:
Alegerea fondului de ten și a blushului
Pentru a identifica nuanța perfectă de fond de ten pentru pielea ta, trebuie să îndepărtezi orice urmă de machiaj și să îți studiezi nuanța tenului la lumină naturală, în comparație cu o coală albă de hârtie. Dacă tenul tău are o tentă roz sau albastră, acest lucru îți va indica prezența tonurilor calde, respectiv reci ale pielii tale. Îți vei dori un fond de ten care să nu îți confere o nuanță galbenă sau portocalie și să o sublinieze pe cea naturală într-un mod discret. Tonurile neutre nu sunt excluse, caz în care te poți considera norocoasă și purta fond de ten cu subtonuri calde sau reci, ambele vor arăta la fel de bine.
Pont: dacă oscilezi între două nuanțe, alege-o pe cea mai deschisă. În acest fel, diferența va fi nedetectabilă. În schimb, dacă alegi varianta mai închisă, vei avea de luptat cu liniile de culoare ale fondului de ten. De asemenea, pentru a determina cu precizie nuanța, testeaz-o pe bărbie și pe gât, nu pe mână. Doar în acest fel, îți vei da seama care este culoarea potrivită pentru tine. Un alt factor important este calitatea produsului ales – optează pentru produse recunoscute pentru calitatea lor, cum ar fi un fond de ten Estee Lauder Double Wear, în detrimentul experimentelor de care nu ai auzit și care nu au recenzii de la utilizatori.
În ceea ce privește alegerea blushului, tenului cu subtonuri calde i se potrivesc produsele în nuanțe de roz, prună sau chiar piersică. Dacă pielea ta este foarte albă, folosește blushul cu moderație și difuzează-l cât mai uniform și natural cu ajutorul unei pensule speciale. Pentru tenul neutru, subtonurile de culoarea piersicii sunt perfecte. Însă, singura regulă general valabilă pentru alegerea unui blush potrivit este să schimbarea naturală a culorii obrajilor tăi atunci când te expui la frig sau când depui efort fizic – aceea este nuanța cea mai indicată și potrivită de blush pentru tine!
Din fericire, nuanțele fardurilor, ale dermatografelor și ale tușului de ochi sunt mai ușor de ales decât cele ale fondului de ten. O singură culoare, în cazul acestora, poate flata ochi de culori diferite, iar acest aspect le face foarte versatile. O regulă importantă care se aplică ochilor verzi și albaștri este că purtarea unui fard în nuanțe similare nu este deloc recomandată; o culoare contrastantă, în schimb, va evidenția frumos privirea. În cazul ochilor căprui și negri, această regulă poate fi ignorată – nuanțele de maro îi flatează în egală măsură.
Dacă ai ochii albaștri sau cu tente de gri, poți încerca nuanțe de nude, piersică și maro mediu. Vei arăta grozav, indiferent dacă textura aleasă este strălucitoare, satinată, mată sau chiar cu glitter. Dacă vrei un machiaj mai dramatic, poți experimenta un smokey eyes în nuanțe reci de maro. Auriul este, de asemenea, prietenul tău, cu condiția să nu aibă o tentă prea galbenă, ci una caldă, care te duce cu gândul la bronz.
Pentru ochii verzi, nuanțele naturale de maro mediu, chihlimbar, auriu rose sau roz pal sunt foarte potrivite. Dacă vrei ceva mai intens, optează pentru auriu, maro intens, mov, indigo. Dacă ochii tăi sunt deschiși la culoare și au o nuanță gălbuie, auriul și nuanțele de chihlimbar sunt aliații tăi. Dacă vrei un machiaj de efect, încearcă un smokey deschis, în nuanțe de mov rece.
Femeile cu ochii căprui sunt cele mai norocoase din acest punct de vedere, este nuanța cea mai versatilă. Indiferent dacă te încadrezi în tonurile deschise de alună sau ești mai degrabă în zona ciocolatei negre, nu există culoare de fard care să nu te flateze, dacă este aplicată și blenduită corect. Negrul va arăta grozav, dar și bleumarinul, iar la culori deschise poți opta pentru verde mușchi sau violet. Singura culoare mai dificilă pentru ochii tăi este albastrul deschis intens, în ciuda contrastului optim cu nuanța irisului – de altfel, este o culoare stridentă, pe care makeup artiștii nu o prea folosesc, cu excepția pictorialelor foto și a prezentărilor de modă.
Alegerea rujului potrivit
Ia în considerare nuanța părului și a pielii atunci când îți alegi rujul și ignor-o pe cea a ochilor. La fel ca în cazul blushului, nuanțele derivate din cea naturală a buzelor tale vor fi cele mai oportune. Iată câteva reguli de asociere de care să ții cont când îți alegi rujul:
Subtonurile calde ale pielii se potrivesc cu nuanțe de roșu intens, roz piersică și corai.
Subtonurile neutre sunt flatate de roșu pur, roz cu tente de mov și roz bujor.
Subtonurile reci se potrivesc cu roșu rece, aubergine, roșu rubin și nuanțe de roz cu tente de mov.
În ceea ce privește corelația cu nuanțele deschise de păr, asocierile oportune arată astfel:
Subtonurile calde merg cu roz Barbie, roșu cu tentă portocalie, corai deschis și nude cu tentă de piersică.
Subtonurile neutre se potrivesc cu rozuri piersică, roz pur și roșu intens.
Subtonurile reci sunt flatate de roșu rece, roșu cu tente de mov, purpuriu și roz bej.
La părul închis la culoare, armonia arată așa:
Pentru subtonurile calde, fucsia, nuanța prunei, roșul cu tentă portocalie și cărămiziul sunt perechea perfectă.
Pentru subtonurile neutre, culorile care se potrivesc sunt rozul pur, culoarea piersicii și roșul clasic.
Subtonurile reci arată bine cu ruj în nuanțe de vișiniu, roșu rece, roz cu tentă mov și nude cu tentă roz.
Tot ce îți mai rămâne de făcut, după achiziționarea produselor potrivite sau selectarea celor pe care le deții deja, este să experimentezi, să te inspiri din miile de tutoriale și de la makeup artiștii preferați, pentru a-ți găsi stilul potrivit de machiaj, care te face să te simți bine în pielea ta și îți evidențiază trăsăturile.