Cum congelezi corect alimentele

.

Află cum se congelează corect brânză, fructele sau baconul!
Brânzeturile
În general, brânzeturile al căror procent de umiditate nu e prea mare pot fi congelate fără riscul alterării gustului sau texturii. Dar, scoate-le din congelator cu cel puţin 24 de ore înainte de servire.

Baconul
Pentru a-l congela şi a-l putea recupera uşor, rulează fiecare felie individual. Pune-le în picioare într-o cutie din plastic, ca să le poţi scoate mai uşor, una câte una.

Afinele
Secretul este să le usuci bine înainte de a le congela. De fapt, nici nu e nevoie să le speli înainte. Lasă-le în ambalajul lor original şi pune-le în saci speciali pentru congelat. E bine să congelezi porţii individuale, exact cât ai nevoie. Înainte de utilizare le poţi spăla.

Fructele mici

Mulţi recomandă să le pui pe o farfurie la congelat. Dar ocupă mult loc. Deci, pune zmeura, fragii, murele sau afinele în tăviţele pentru cuburi de gheaţă. După ce s-au congelat, le poţi pune în pungi speciale.

Rubarba
Pentru că o găseşti doar primăvara, o poţi congela şi utiliza tot anul. Tai-o în bucăţi şi pune-o timp de
1 oră, la congelat. Apoi, pune bucăţile congelate în pungi. Se păstrează 6 luni.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton