Exfolierea unghiilor – cauze şi tratament

.

Exfolierea unghiilor este o problemă frecventă pe care adesea o asociem cu lipsa de calciu. Iată care sunt de fapt cauzele şi care este tratamentul.

Exfolierea unghiilor: care sunt cauzele

Exfolierea unghiilor poate trăda uneori carenţe nutriţionale, de exemplu o anemie, sau, mai rău, probleme cu tiroida. Dar în aceste cazuri, nu ar fi singurul simptom.
Dacă ai unghiile exfoliate, dar, în rest, te simţi bine, cel mai probabil cauza este alta. Unghiile reacţionează foarte repede la agresiunea externă. Spălatul pe mâini, cu udarea repetată a unghiilor, săpunurile, acetona şi toate celelalte chimicale cu care intri în contact îţi afectează unghiile mai mult decât ai crede. În plus ele suferă mici traume de câte ori le foloseşti ca să zgârii ceva, de exemplu să dezlipeşti o etichetă, sau atunci când le loveşti de tastatură.
Toate acestea duc la exfolierea unghiilor şi probabil ai observat că cele mai exfoliate sunt unghiile de la degetele folosite mai des, de exemplu degeul arătător şi cel mare.

Exfolierea unghiilor: cum o previi

Dacă crezi că ai putea avea o problemă de sănătate, de exemplu anemie, hipotiroidism sau o infecţie la unghii, singura soluţie este să consulţi un medic pentru tratament. Altfel, oricâte lacuri şi soluţii ai folosi, unghiile nu vor arăta mai bine.
Dacă te ştii sănătoasă şi totuşi unghiile se exfoliează, nu-ţi rămâne decât să ai mai multă grijă de ele. Proptejează-le tot timpul cu un lac-tratament sau cel puţin cu o ojă normală de calitate, astfel încât să nu fie agresate permanent de apă, săpun, etc. Încearcă să foloseşti dizolvantul de unghii cât mai rar şi alege mereu unul fără acetonă.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton