Un desert gustos şi plin de toate aromele poate să îţi aducă zâmbetul pe buze imediat. Şi pentru că încă suntem în post, îţi prezentăm o altă reţetă de „ceva dulce”. Reţetele de post care
care au ca ingredient de baza biscuiţii sunt destul de multe, dar acum ai ocazia sa testezi ceva special.
Ingrediente:
un kg biscuiţi de post 200 g zahăr un pachet margarină 200 ml apă 200 g cacao un praf de sare 150 g stafide 50 g migdale măcinate 200 g nucă măcinată o esenţă de rom coajă rasă de la o lămâie coaja rasă de la o portocală un plic de zahăr vanilat
Pentru început, se pun într-o cratiţă margarina, zahărul, cacaua, apa, vanilia, coaja de portocală şi de lămâie şi se lasă să fiarbă la foc potrivit, până capătă consistenţa unui sirop foarte bine legat.
Compoziţia fiartă se lasă câteva minute să se răcească la temperatura camerei iar, între timp, se macină biscuiţii, nuca şi migdalele.
În compoziţia fiartă, se pun biscuiţii, nuca şi migdalele măcinate şi se amestecă uşor. Se pun stafidele, esenţa de rom şi un parf de sare.
Compoziţia se toarnă într-o tavă tapetată cu folie de plastic şi se lasă aproximativ 1-2 ore la rece. Se serveşte pudrată cu cacao.
Timp de preparare 50 minute Ingrediente pentru 6-8 porţii