Foarte multe persoane fie nu folosesc deloc balsam de păr, fie îl aplică uneori când simt că podoaba capilară este lipsită de vitalitate. Specialiștii în îngrijire consideră că acest produs cosmetic ar trebui utilizat în mod uzual deoarece hidratează părul, îl menține sănătos, îl face mai suplu și mai ușor de aranjat. Balsamul de păr are în compoziția sa ingrediente active cu rol hrănitor și regenerat ce amplifică efectul șamponului și ajută podoaba capilară să reziste la agresiunile din mediul exterior. Iată câteva motive care te vor determina să introduci balsamul în rutina de îngrijire a părului:
1. Are rolul de a proteja foliculii de păr
Având în vedere faptul că părul se degradează destul de repede, indiferent că este afectat de poluare, căldură, vânt, frig, coafat sau produse de styling, aplicarea balsamului reprezintă o adevărată salvare pentru el. Acest produs cosmetic creează un strat protector în jurul foliculilor de păr, ajută la eliminarea celulelor moarte și lasă părul mătăsos și strălucitor.
2. Menține părul hidratat
Toată lumea are nevoie de balsam pentru hidratarea părului. Există prejudecată că persoanele care au părul gras nu trebuie să folosească acest produs cosmetic. Ei bine, chiar dacă podoaba capilară are exces de sebum poate suferi de deshidratare și se poate usca la vârfuri, mai ales dacă părul este spălat zilnic. Orice balsam hidratează și menține părul plăcut la atingere, însă trebuie folosit în funcție de tipul de păr pentru ca ingredientele din compoziția sa să acționeze într-un mod optim.Alege balsamul de păr în funcție de nevoile părului tău deoarece șamponul îndepărtează uleiurile esențiale, iar acest lucru favorizează deshidratarea.
3. Oferă strălucire părului
Balsamul de păr ajută la catifelarea acestuia, la o mai bună periere și la obținerea unui luciu instantaneu. Părul devine flexibil, neted, fără efect de electrizare și mult mai strălucitor atunci când se utilizează și balsam după fiecare spălare.
Acest produs cosmetic contribuie la încetinirea procesului de degradare a podoabei capilare. Balsamul ajută părul să devină mai rezistent și mult mai ușor de aranjat. De exemplu, atunci când ne uscăm părul cu prosopul este foarte vulnerabil la deteriorare, rupere sau vârfuri despicate, însă balsamul îl protejează și reduce agresiunile la care este supus.
5. Părul devine mai ușor de coafat
Un balsam fără clătire aplicat pe păr îți va oferi un look proaspăt deoarece produsul cosmetic acționează și ca soluție de styling. Substanțele din compoziția balsamului fac părul mult mai ușor de pieptănat, ajută la netezirea acestuia, îl descurcă și îl face mai ușor de pieptănat. Un păr sănătos, neted, flexibil și rezistent va face față chiar și celor mai complicate tehnici de coafare. Un balsam de păr bun nu încarcă firele și nici nu lasă senzația de păr gras după aplicare, ci ajută părul să-și mențină elasticitatea și vigoarea.
De regulă, părul vopsit are nevoie de extra protecție, iar balsamul conține substanțe neutralizatoare care fixează pigmentul și împiedică oxidarea. Cu siguranță ai observat că aproape fiecare brand cosmetic ce comercializează vopsea de păr pune alături de produsul său și un pliculeț de balsam care trebuie aplicat după vopsire. Acesta are rolul de a sigila culoarea și de a hidrata părul, de aceea este recomandat să folosești un astfel de produs cosmetic și ulterior pentru că ajută la păstrarea culorii iun timp îndelungat.
Beneficiile utilizării balsamului sunt extrem de numeroase. Părul tău va deveni neted, strălucitor și mătăsos, va avea un aspect natural și va fi protejat constant împotriva factorilor externi.