Apelul medicilor pentru persoanele cu COVID-19: Nu vă mai tratați singuri acasă, riscați să pierdeți lupta cu boala!

.

Medicii români trag un semnal de alarmă cu privire la modul în care persoanele cu COVID-19 aleg să se trateze singuri, acasă, de această boală. Specialiștii în sănătate spun că oamenii care se infectează cu noul coronavirus nu trebuie, sub nicio formă, să ia medicamente după ureche, existând riscul ca starea lor să se agraveze în mod iremediabil.

Cazul baschetbalistului român Anton Netolitzchi care a decedat din cauza complicațiilor de COVID-19, după ce a ajuns la spital într-o stare avansată a bolii, pentru că a ales să se trateze singur acasă în primele zile, reprezintă doar unul dintre exemplele că nu trebuie să subestimăm periculozitatea virusului pademic.

Decesul fostului mare sportiv al clubului Steaua a fost anunțat de medicii de la Spitalul Colentina.

Citește gratuit ediția de martie a revistei Unica. O găsești AICI

„Dânsul a fost preluat de către salvare cu saturația de 55 la sută, în a 5-a zi de la debutul simptomatologiei. Tragem un semna de alarmă, mai ales că radiografia a arătat afectare pulmonară aproape în totalitate”, a explicat dr. Lelia Iliescu, șef secția ATI la Spitall Clinic Colentina, potrivit stiritvr.ro.

Tot în stare gravă a fost internat la ATI și artistul Nelu Ploieșteanu care, conform apropiaților, a amânat timp de câteva zile internarea și a ajuns la spital cu o saturație de oxigen foarte mică, de 50 la sută, într-o formă avansată a bolii COVID-19.

Medicii spun că numărul pacienților care ajung mult prea târziu la spital după ce au încercat să se trateze singuri la domiciliu este în continuă creștere.

„Un semnal de alarmă este că la saturație de 94 la sută trebuie să se adreseze unei unități specializate în tratarea Covid-19”, a mai precizat dr. Lelia Iliescu.

Citeşte şi: Care este originea pandemiei de COVID-19? Ce descoperire au făcut experții OMS

Conform medicilor, în cazurile grave, o singură zi de amânare a internării în spital poate fi fatală pentru pacienți.

„Sunt persoane care, dacă nu vin la timp la spital și nu prind momentul ăla când trebuie să primească medicația, au pierdut lupta. De ce? Pentru că după o zi, două, în care nu se prinde acest moment, începe un proces de alterare a țesuturilor pulmonare”, a subliniat Emilian Imbri, fostul manager al Spitalului „Victor Babeș” din Capitală.

Foto – 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton