Ce leacuri poţi folosi dacă ai gută?

.

Daca durerile sâcâitoare ale încheieturilor, cauzate de guta, nu-ţi dau pace, încearca şi remediile naturale. Ţine cont şi de faptul ca alimentaţia joaca un rol important în aceasta afecţiune.
Guta este o boală metabolică cauzată de excesul de acid uric în sânge. Afecteaza de cele mai multe ori barbaţii de vârstă matură, dar nu ocoleşte nici femeile. În general, exista o predispoziţie genetica pentru aceasta boala. În plus, este agravata de stilul de viaţa. Sedentarismul şi consumul de carne în exces sunt printre factorii negativi cei mai puternici. Dr. farmacist Ovidiu Bojor recomanda plante de leac, dar şi alimente care te pot ajuta sa te mi_ti mai bine _i sa scapi de dureri.

Sânzienele, diuretice

Pe lânga acţiunile anti – spastice şi sedative, au şi proprietaţi diuretic-depurative care ajuta la eliminarea acidului uric din corp. Se face o infuzie dintr-o lingura din parţile superioare ale plantei recoltate în timpul înfl oririi la o cana cu apa. Se beau una-doua cani pe zi.

Frunzele de frasin elimină toxinele

Preparatele din frunza de frasin acţioneaza ca diuretic şi laxativ. Mai au proprietatea de a provoca transpiraţia. Astfel, ajuta la eliminarea toxinelor şi au efecte favorabile în tratarea gutei. Se prepara o infuzie din doua linguri de frunza de frasin la o cana cu apa. Se beau doua-trei cani pe zi, proaspat preparate. Sunt contraindicate în enterocolite.

Busuiocul cerbilor, împotriva crizelor

Era recomandat demult în medicina tradiţionala pentru a pune capat crizelor de guta. Se face un ceai dintr-o linguriţă de planta la o cană cu apă. Se beau trei căni pe zi, dupa mesele principale. Se poate prepara şi o tinctură din 10 g de plantă la 100 ml alcool de 70°. Se lasă la macerat timp de 8 zile. Se iau 40-50 picături în puţina apă, dupa mesele principale. Uleiul esenţial nu se utilizeaza intern pentru ca poate duce la intoxicaţii grave.

Alimentele-medicament

„În guta, acidul uric, prezent în exces în organism, se depune pe articulaţii. Astfel provoaca dureri puternice. În absenţa tratamentului, articulaţiile se deformeaza. Fructele, legumele şi seminţele sunt recomandate pentru uz intern şi acţioneaza prin eliminarea masivă de acid uric. Pentru uz intern recomand: agrişe, coacaze negre şi roşii, cireşe, vişine, fragi, zmeura, căpşune, lamâi, portocale, mere, pere, pepene verde, struguri. Alte plante indicate pentru aceasta afecţiune sunt: dovlecelul, fasolea verde, napii, ţelina, prazul, salata verde, varza, hreanul, patrunjelul, urzica, usturoiul. Cu varza se pot face şi aplicaţii externe pe zona dureroasa cu frunze strivite şi curaţate de nervura principala. Se fixeaza cu un pansament şi se schimbă de două ori pe zi.”

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton