Salată de praz, cu brânză, mere şi nuci

.

Învaţă să prepari această salată delicioasă cu praz, brânză, mere şi nuci.
►2 tulpini de praz
► 2 mere
► câte 3 linguri de suc de lămâie, respectiv portocale
► 2 linguri ulei de susan
► sare, piper măcinat
► 80 g miez de nucă
► 200 g brânză Roquefort
► 3 linguri smântână
► pătrunjel pentru decor
► Prazul se spală bine, iar partea albă şi cea verde se taie inele fine. Merele se curăţă, se scoate cotorul, apoi se taie felii, care se amestecă într-un castron cu inelele de praz. Sucul de lămâie şi portocale se amestecă cu uleiul de susan şi se dă cu sare şi piper. Sosul obţinut se toarnă peste salata de praz şi mere.
► Brânza se taie în bucăţele, care se pun peste salată. Se pune şi miezul de nucă şi smântâna, se amestecă bine şi se decorează cu frunze de pătrunjel.
Încearcă şi reţeta de salată mexicană!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton