Păr bogat? Imediat! Află totul despre extensiile de păr!

.

Vrei ca părul tău să fie mai lung şi mai des în mai puţin timp decât îţi ia să-l coafezi? Nu există un mod mai simplu de a-ţi schimba lookul decât extensiile de păr cu aspect foarte natural.
Haideţi să recunoaştem: extensiile de păr au avut întotdeauna o reputaţie proastă. Ele făceau parte din arsenalul fetelor „rele“ (pentru un look mai degrabă Barbie decât Brigitte Bardot) şi au fost acuzate că ar distruge părul (chiar şi de către Jennifer Aniston!). Dar atunci când ele sunt create din materiale de calitate, aplicate profesionist şi îngrijite de purtătoare, arată atât de natural, încât nu mai încape mirare că vedetele de la Hollywood nu mai pot trăi fără ele.

Detaliile care fac diferenţa

Extensiile sunt fire de păr – uman, sintetic sau monofibră – ataşate şuviţelor tale de la rădăcină prin lipire, înnodare sau cu clipsuri. Poate dura între 45 de minute până la câteva ore, depinzând de cât păr vrei să adaugi. Extensiile ar trebui să reziste între două săptămâni şi patru luni, apoi pot fi îndepărtate cu uşurinţă, de un expert. Cele din păr natural pot fi tunse, coafate şi colorate, ca şi părul normal. Cele din monofibre pot fi uscate şi aranjate cu ustensile de styling la temperaturi mici, în timp ce extensiile din păr sintetic nu pot fi coafate.
Recomandarea Unica: Un loc special, cu stilişti experimentaţi şi cu mâini de aur, este Enya Beauty Salon (str. Corneliu Coposu, nr. 7, bl. 104, sc. 1, et. 2, ap. 5, sector 3, Bucureşti), unde merită să încerci extensiile din păr natural (preţ: 2 euro – o şuviţă), atunci când te pregăteşti pentru o perioadă aparte din viaţa ta.

Cele 5 reguli de aur

Iată cum poţi evita un aspect încâlcit al extensiilor şi cum poţi avea un păr sexy fără efort:

1.Experţii spun că părul tău natural trebuie să fie mai lung de zece centimetri pentru ca extensiile să poată fi prinse corect. Dacă e mai scurt, rişti să se desprindă uşor. Nu sunt recomandate dacă eşti însărcinată, dacă ai probleme cu scalpul sau dacă îţi cade mult păr.

2.Pot fi folosite pentru a adăuga textură, volum, breton, culoare sau lungime. Pentru a nu fi detectabile, cere-i hair-stilistului să le coloreze în aceeaşi nuanţă ca a părului tău (desigur, dacă sunt din păr natural!) 

3.Evită extensiile de calitate îndoielnică şi un stilist care n-a trecut printr-un program special de training – sunt nişte dezastre care aşteaptă să se întâmple. Cele prinse prea strâns pot duce la smulgerea părului. Asigură-te că ai găsit un salon cu popularitate şi un stilist calificat.

4.Vizitele la salon sunt esenţiale pentru menţinerea aspectului îngrijit al extensiilor, deci programează-te o dată la şase sau opt săptămâni, pentru a-ţi fi înlocuite şuviţele care s-au deteriorat şi pentru tunderea vârfurilor uscate.

5.Într-adevăr, extensiile au mai multe şanse să cadă dacă ai părul gras, dar şi felul în care le îngrijeşti joacă un rol important. Dacă nu eşti delicată cu ele şi le coafezi des, aşteaptă-te la o perioadă mai scurtă de rezistenţă.

Ritual de frumuseţe

Şamponul este esenţial pentru ca extensiile să fie rezistente. Folosirea produselor fără sulfaţi este cheia. Aceste ingrediente care creează spuma din majoritatea şampoanelor pot avea un efect de deshidratare şi decolorare şi pot afecta adezivitatea extensiilor. După şamponare, foloseşte, desigur, un balsam tot fără sulfaţi. Părul semiuscat se descurcă cu un pieptene cu dinţii rari, însă nu de la rădăcină, fiindcă poţi smulge extensiile. Pentru pieptănare, foloseşte o perie specială. Începe de la vârfuri către jumătatea lungimii părului şi încheie cu zona scalpului. Clăteşte balsamul şi aplică un tratament ce nu necesită clătire, care să acţioneze ca o barieră de protecţie împotriva factorilor nocivi de mediu.

Styling corect

Părul trebuie să fie uscat în totalitate. Foloseşte un uscător şi degetele până îl usuci în proporţie de 80% şi continuă cu o perie rotundă. Extensiile reţin mai multă apă decât părul normal, deci fii sigură că sunt complet uscate înainte de coafare. Nu uita că extensiile nu tolerează temperaturi mari, deci alege ustensile de cofat din ceramică, pentru că sunt mai puţin dăunătoare.
Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton