Cârnaţii ies mai fragezi şi mai aromaţi dacă sunt preparaţi în vin alb. Iată reţeta acestui preparat!
Ingrediente
► 800 g cârnaţi proaspeţi
►100 g unt
►200 ml vin alb
►2 linguri cimbru proaspăt
Preparare:
1. Într-o tigaie încăpătoare se topeşte untul şi se pune jumătate din cantitatea de cimbru. Se lasă un minut şi apoi se aşază cârnaţii. Se rumenesc pe o parte şi apoi se întorc cu grijă pe partea cealaltă.
2. Se toarnă vinul puţin câte puţin şi de fiecare dată se adaugă vin după ce cantitatea dinainte s-a evaporat.
3. Se stropesc cârnaţii cu sosul din tigaie şi, după ce s-au rumenit complet, se presară cu restul cantităţii de cimbru, se acoperă cu un capac şi se lasă 10 minute. Încearcă şi reţeta de cârnaţi cu varză bavareză!