Machiaj: Cum îţi ascunzi corect cearcănele

.

Când vine vorba de pete sau tenul decolorat, secretul e să găseşti o cale să le ascunzi ca şi cum n-ar exista. Iată cum foloseşti machiajul pentru a scăpa de cearcăne.
Norocul nostru că oamenii care fac moda, cei care ne pun să asortăm telefonul cu geanta, au spus că ne vor cu tenul perfect, indiferent cum obţinem asta. Şi make-up artiştii au înţeles şi s-au pus pe treabă să ne ajute să arătăm ca şi cum singura noastră grijă ar fi să fim mereu frumoase. Aşa că indiferent că vrei să ascunzi un coş de pe faţă, să acoperi o pată sau să-ţi camuflezi cearcănele, există soluţii. Important e să ştii cum se folosesc. Să vedem!

Fă o alegere înţeleaptă

Ca orice armă imbatabilă, anticearcănul vine cu un avertisment. „Evită să îl foloseşti dacă nu eşti pregătită. Nimic nu e mai înspăimântător decât un ten bun, care a căzut victimă aplicării imprecise a anticearcănului“, spune Mirela Vescan, make-up artist Rimmel London (www.mirelavescan.ro). Nu toate aceste produse sunt la fel. Ele au diferite texturi şi culori, fiecare fiind creat pentru un anumit tip de ten.

Care e cel mai bun?

Când alegi un anticearcăn, e important să realizezi că pielea ta (şi nu preferinţele!) ar trebui să dicteze dacă optezi pentru unul la tub, la borcănel, baton, creion sau baghetă. „Produsele cu baghetă, de exemplu, se potrivesc celor cu tenul deschis la culoare, fin, pentru că oferă un anumit tip de acoperire, care nu-l supraîncarcă. Cele la borcănel sau baton sunt alegerea ideală pentru tenul măsliniu, care necesită cea mai mare şi opacă acoperire pe care un anticearcăn o poate conferi. Alege creioanele, care pot fi folosite pentru majoritatea tipurilor de ten, pentru petele mici sau pentru ridurile de deasupra buzelor“, ne sfătuieşte Mirela. Pentru cele care au tenul uscat, există produsele la tub, care ascund cearcănele, dar au şi rol de hidratare. Cum îi testezi calitatea? „Aplică o cantitate mică pe încheietura mâinii. Dacă acesta acoperă nuanţa albăstruie a venelor, atunci poate camufla cu succes şi nedoritele cearcăne“, afirmă Mirela.

Ce culoare ţi se potriveşte?

Produsele anticearcăn sunt făcute pentru a ascunde, nu pentru a atrage atenţia asupra zonei pe care ar trebui să o mascheze. Ca să fii sigură că ele fac ce trebuie, optează pentru o culoare cu maximum un ton mai deschisă decât pielea ta. „Cum galbenul este singurul ton care face parte din culoarea pielii, alege un produs bazat pe această culoare (îţi va fi de mare ajutor pentru zona de dedesubtul ochilor, pentru că galbenul elimină tonurile albăstrui sau mov) şi evită-le pe cele cu subtonuri de roz sau oranj. Anticearcănul verde este creat pentru a acoperi roşeaţa cicatricelor lăsate de acnee sau semne din naştere“, spune Mirela.

Machiază-te ca o profesionistă

Primul pas este pregătirea tenului prin aplicarea unei creme sau a unui gel în zona de sub ochi şi a unui produs hidratant pe restul feţei. „Stai cinci minute, până ce pielea le va absorbi, apoi tamponează-ţi faţa cu un şerveţel, pentru a te asigura că e uscată şi netedă. Hidratarea este un pas important, pentru că ajută corectorul să se fixeze mai bine pe piele“, zice Mirela. Pentru a-l aplica, plasează câteva pete sub ochi, începând din colţul intern al ochiului şi continuând oblic până în colţul extern, paralel cu irisul.
Uniformizează-l cu grijă, fără a lăsa niciun surplus, căci accentuează ridurile. Pentru asta, ai nevoie de un bureţel fin sau de degetul mijlociu şi de mişcări delicate, de tapotare. Treci la pasul următor –  acoperirea petelor, porilor sau cicatricelor, folosind pensula specială şi mişcări scurte, circulare. De abia acum poţi merge mai departe cu fondul de ten şi machiajul ochilor, dar evită să atingi zona cearcănelor cu fard de pleoape, mascara sau blush.

Când anticearcănul nu e de ajuns…

Dacă şi tu ai o problemă serioasă, precum depigmentarea tenului, iar simpla aplicare a corectorului nu o poate rezolva, nu face greşeala să aplici mai multe straturi, pentru că astfel vei atrage atenţia şi mai mult asupra zonei.
Când vine vorba de pete, nimeni nu vrea să înrăutăţească situaţia prin sabotarea porilor. În cazul în care ai acnee, ia în considerare folosirea unui produs corector pe bază de extract de smirnă sau încearcă aceste câteva trucuri folosite de Mirela Vescan (îţi garantez că fac orice pată să dispară instantaneu):
1. Dezinfectează pata aplicând un stick antiseptic pentru 30 de secunde
2. Îndepărtează roşeaţa tamponând timp de trei minute zona respectivă cu un tampon îmbibat în picături de ochi
3. Pentru inflamări minore sau umflături din cauza porilor, aplică o loţiune tonică pe zona afectată şi aşteaptă câteva minute înainte de aplicarea machiajului.
Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton