Pentru aluat: ► 250 ml bere neagră ► 400 g făină ► un praf de sare ► 2 linguriţe drojdie uscată ► o lingură zahăr ► 2 linguri ulei Pentru garnitură: ► 150 g caşcaval ► 4 ciuperci proaspete ► o linguriţă cimbru ► un praf piper alb
1. Pentru aluat, se face o maia prin amestecarea berii cu drojdia şi zahărul. Se lasă deoparte aproximativ 5 minute, până ce se va observa o spumă deasupra acestui amestec.
2. Într-un vas încăpător se pune făina, se amestecă cu sarea şi apoi se face un gol la mijloc pentru a pune maiaua. Se amestecă întâi puţin câte puţin, înglobând făina şi apoi se adaugă uleiul.
3. Se pune aluatul pe masa presărată cu făină şi se frământă aproximativ 5 minute, apoi se aşază într-un vas care se acoperă cu un şervet curat şi se lasă să crească.
4. O tavă de tartă cu pereţi drepţi sau o cratiţă se unge cu puţin ulei, se aşază aluatul întins cu sucitorul şi se adaugă caşcavalul ras şi ciuperci tăiate felii. Se presară cimbru şi piper alb şi se coace 15 minute.