Home > Advertorial > (P) 7 recomandări de cărți pentru fanii genului thriller
(P) 7 recomandări de cărți pentru fanii genului thriller
.
Actualizat 19.12.2020, 00:33
Într-o lume în care adrenalina și alți receptori chimici se luptă pentru a ne ține legați de ecranele și dispozitivele noastre tehnologice mobile și fixe, cititul nu pare să ne mai acapareze atenția precum o făcea în alte vremuri. Cu toate că mulți dintre noi preferăm să deschidem Netflix-ul și să ne bucurăm de suspans continuu pe perioada filmelor sau serialelor alese, există și opțiunea de a experimenta aceleași stări a la long, în momentul în care răsfoim cărțile din categoria thriller. Pentru cei pasionați de lectură, genul thriller ocupă un loc aparte, tocmai pentru că evocă niște trăiri puternice pe tot parcursul lecturii. Acest efect de suspans și curiozitate, ne face pe cei mai mulți iubitori ai genului thriller cel puțin fanatici la auzul unei cărți bune din acest gen. Cu o narațiune construită pe detalii ce țin de investigație și mici indicii lăsate pe parcursul desfășurării acțiunii, cărțile din genul thriller sunt unele dintre cele mai căutate, având un număr de cititori în continuă creștere.
Mai jos Târgul Cărții vă oferă 7 recenzii ale unor cărți din categoria thriller. Curioși să le descoperiți? Citiți articolul până la final.
Maigret și oamenii de bine
O acțiune complexă și întortocheată, cu varii indicii și întorsături de situație se întâmplă în cartea lui Georges Simenon, Maigret și oamenii de bine. Acțiunea pornește de la dorința unor criminali de a-l scoate din joc pe Rene Josselin. Pe când fiica și soția lui Rene erau la teatru și ginerele său este chemat urgent la un pacient, Rene este asasinat cu două gloanțe de revolver. Atunci când se întorc acasă, femeile îl găsesc pe soț, respectiv tată fără suflare. În încercarea polițiștilor de a face lumină în acest caz năstrușnic, sunt relevate multe povești ascunse, care nu pun într-o lumină favorabilă familia Josselin. Comisarul înzestrat cu acest dosar descoperă treptat anumite povești ce ștribesc din lumina favorabilă a acestor “oameni cumsecade”. Ancheta decurge anevoios, mai ales când protagoniștii din mediul burghez au anumite moravuri delăsătoare și nimic nu este exact cum pare. Simenon reușește să capteze în cel mai splendid detaliu apartenența clasei sociale de mijloc la întâlnirea unei astfel de tragedii.
AndreaCamilleri s-a născut în Sicilia și a urmat cursurile academiei de litere din Palermo. Pe parcursul vieții sale a scris o mulțime de romane polițiste și a excelat în sfera genului thriller. Personajele sale sunt complex conturate, cu o notă de naivitate pertinentă fiecărui subtip de caracter, și dau viață unor relatări complexe din care abia așteptăm să înțelegem adevărul. În Excursie la Tindari, relatarea acțiunii face referire la moartea a trei personaje, care aparent nu au nimic în comun în afară de excursia pe care au petrecut-o în Tindari și faptul că locuiesc în același bloc. Camilleri ne relatează disperarea cu care inspectorul însărcinat cu aceste crime se confruntă la intrarea în noul mileniu și dorința lui de a nu se adapta la vremurile pe care le trăiește. Suspansul este bine conturat de la început până la sfârșit, iar finalul ne relevă adevărul despre criminal în ultima clipă.
Dorind să își schimbe viața pe care a avut-o în ultimi 20 de ani alături de soțul ei în Baltimore, Madeline Schwartz divorțează în 1966 și pornește în căutarea adevărului despre pasiunile și amprenta pe care dorește să o lase în lume. Astfel ea se vede angajată la un ziar local, The Star, după ce ajută forțele locale să găsească trupul neînsuflețit al unei afro-americane în fântâna unui parc din apropiere. În relatarea aceasta, Laura Lippman, folosește tumultul interior al lui Maddy pentru a propulsa ancheta, iar rezultatele scontate sunt unele inimaginabile având în vedere că personajul principal pare să fie singura preocupată de această anchetă. Romanul dezvăluie treptat și lasă un iz de mister pentru toate peripețiile prin care Maddy trece pentru a putea face dreptate doamnei din lac.
Play-Back
Romanul aclamat a lui Chandler, Play-Back, urmărește activitatea detectivului Philip Marlowe în timp ce încearcă să rezolve cerința unui client de a o găsi pe domnișoara Mayfield. Romanul este plin de întâmplări surprinzătoare, ce se ivesc din întâlnirile lui Marlowe cu diverse personaje dubioase și care lasă de dorit. În peripețiile lui,detectivulcucerește și anumite inimi, printre care și a domnișoarei Mayfield. Presărat cu întorsături de situație picante și scene de dragoste, Play-Back este un roman thriller ce te ține în șah până la final când îți este dezvăluit adevărul despre căutarea clientului lui Marlowe, care dorea să își răzbune tatăl ucis de Mayfield. Dar întrebarea ce rămâne pe parcursul cărții până la final este Mayfield adevăratul autor al crimei? Vă invităm să parcurgeți Play-Back odată ce îl cumpărați din anticariatul nostru online.
Printre rânduri
Fascinantul roman Printre rânduri al Donnei Leon tratează un caz relativ simplu de furt, ce se complică și se transformă odată cu lărgirea numărului de suspecți și căutarea criminalilor. Investigând dispariția mai multor manuscrise rare și celebre din biblioteca din Veneția, Guido Brunetti crede că acest caz este unul relativ simplu. Un profesor de la o facultate americană, ce a consultat ultimul manuscrisele, devine suspectul principal, însă nu mare îi este mirarea inspectorului când descoperă că de fapt personajul nu există. Desfășurarea acțiunii ne poartă prin încercările detectivului de a deconspira autorul furtului, dar și al crimei ce se petrece mult mai târziu în narațiune.
Camille
Ancheta detectivului Verhoeven tratează spargerea unei case de bijuterii de pe Champs-Elysees. Martoră principală la acest furt este chiar iubita lui Verhoeven, Anne, pe care acesta începe să o ignore, deși aflată la spital în stare gravă ca urmare a jafului, când pornește în căutarea infractorilor din motive de răzbunare personală. Plină de momente de suspans, Camille, este alegerea perfectă pentru a putea desluși un caz complex de investigație polițistă.
Ingerul alb
Cartea faimosului autor român responsabil și pentru seria Cireșarii, Îngerul alb este o ecranizare în detaliu a unui univers complex de situații întortocheate. Invitând mai mulți oameni de seamă pe iahtul său, printre care și trei dintre cei mai faimoși detectivi internaționali, Petti înscenează situații menite să releve firul ce îi unește pe toți participanții la expozitiune. Presărat cu caractere care mai de care mai diverse, Confession, iahtul lui Petti stârnește controverse când unele personaje se deconspiră în fața altora. Ițele narațiunii sunt construite cu mare măiestrie și surprind în cel mai complex mod fețele și măștile pe care personajele le poartă. Această carte este menită să stârnească intriga cititorului și să îl țină lipit cu ochii de carte până la finalul ei.
Dacă ți-au plăcut recenziile noastre te invităm să vizitezi anticariatul nostru online.