Dacă ai epuizat deja toate reţetele de post e cazul să încerci ceva nou. Un preparat din morcovi, delicios şi în acelaşi timp sănătos, poate fi aperitivul perfect în cazul în care ai invitaţi
invitaţi la masă sau pur şi simplu vrei doar să îţi răsfeţi familia cu ceva nou.
Pentru aluat:
250 g făină 100 g margarină o linguriţă bicarbonat un praf de sare 200 ml apă minerală Pentru umplutură:
2 cepe 500 g morcovi 2 dovlecei sare 50 ml ulei de măsline o legătură mărar o legătură pătrunjel
Mod de preparare:
1. Se cerne făina într-un bol, se adaugă margarina tăiată cubuleţe, sarea, bicarbonatul, apa minerală şi se amestecă uşor pănă se obţine o cocă uşor de modelat. 2. Aluatul se frământă aproximativ 10 minute şi apoi se lasă să se odihnească o oră, la temperatura camerei. 3. În acest timp, se curăţă ceapa, dovleceii şi morcovii. Se spală şi se dau pe răzătoarea mare, apoi se călesc în puţin ulei de măsline, până se înmoaie. Compoziţia se lasă să scadă pe aragaz, la foc mic şi apoi se lasă în cuptor să se rumenească. 4. Separat, se întinde aluatul cu sucitorul, se taie bucăţi potrivite şi se aranjează în forme. Se bagă la cuptor şi se coc la foc potrivit. După ce s-au copt, se umplu cu compoziţia de legume şi se servesc ornate cu mărar şi pătrunjel verde.
Preparare: 40 minute Coacere: 60 minute Ingrediente pentru 4-8 porţii