Orgasmul este ridicat în slăvi de toată lumea, însă, ca orice plăcere, are şi cîteva minusuri. Se pare că în anumite cazuri orgasmul vine la pachet cu efecte negative. Mai mult, lipsa lui…
… nu te afectează nici pe tine, nici pe iubitul tău aşa cum ai crede.
Iată cu ce reacţii adverse a fost corelat orgasmul!
Dureri de cap
Nu de fiecare dată orgasmul te scapă de dureri de cap. Uneori el le cauzează. 1% dintre femei şi bărbaţi trăiesc orgasmul implicit cu dureri de cap. Coital cephalgia sau durerea de cap asociată cu excitarea şi orgasmul se petrece mai frecvent în rândul bărbaţilor decât în rândul femeilor.
Durerea este adesea ascuţită şi apare în timpul orgasmului, putând să persiste chiar şi 24 de ore. În cazuri severe apar şi alte efecte negative precum greaţă sau stări de vomă.
După orgasm poţi să simţi şi dureri de burtă. De vină este musculatura zonei pelviene care se contractă prea tare în timpul orgasmului.
Crampele mai pot fi cauzate şi de cervix. Multe femei au un orgasm vaginal foarte profund atunci când cervixul este atins în timpul penetrării. După ce senzaţia de excitare a trecut apar crampele locale, căci zona cervixului este una foarte sensibilă.
Dureri ale clitorisului
Pentru unele femei orgasmul multiplu este imposibil de atins tocmai din cauza sensibilităţii excesive a clitorisului după orgasm. Astfel că orice atingere a acestuia poate deveni dureroasă.
Incontinenţă urinară
Poţi confunda incontinenţa urinară în timpul orgasmului cu ejacularea feminină, căci ejacularea lichidului se face prin acelaşi orificiu. Nu te lăsa totuşi păcălită. Câteva picături de urină în timpul orgasmului semnalează că nu ai muşchii ce înconjoară vezica urinară suficient de tonifiaţi sau o altă afecţiune. Aşa că vizita la doctor este cea mai indicată.
Totodată, exerciţiile Kegel te ajută să îţi întăreşti musculatura şi să eviţi incontinenţa urinară.
Strănutatul
Unele persoane se plâng că strănută des după un orgasm. Strănutatul reprezintă un semn bun, cred specialiştii. El apare ca urmare a vascularizării întregului corp, astfel că strănutatul semnifică o puternică stare de excitare şi un orgasm foarte intens.
Se pare că excitarea şi orgasmul provoacă reacţii şi în cavitatea nazală, pe lângă obişnuitele schimbări anatomice ale zonei genitale.
Lipsa unui orgasm nu are efecte negative nici asupra ta, nici asupra iubitului
Există multe informaţii false privind consecinţele nefaste pe care lipsa orgasmului le are asupra psihicului şi fizicului nostru. Bărbaţii sunt cei mai drastici considerând că sperma se depozitează în testicule, iar abstinenţa poate duce chiar la cancer.
Şi în cazul femeilor există tot felul de legende. Multe dintre ele consideră că fără orgasm devin irascibile şi pot chiar să îşi deregleze ciclul menstrual. Infertilitatea este iarăşi o consecinţă închipuită a lipsei orgasmului.
Experţii atrag însă atenţia ca astfel de informaţii sunt false! Organismul uman nu depozitează în exces fluide, aşa că nu putem vorbi de un exces de spermă sau fluid vaginal. Corpul nostru înlocuieşte în permanenţă celule moarte, aşa că lipsa orgasmului nu presupune o alterare a aparatului reproductiv.
Dacă iubitul tău îţi spune că are nevoie de un orgasm pentru a evacua lichidul spermatic acumulat este ca şi cum ţi-ar spune că vrea să sângereze pentru a scăpa de „excesul de sânge”, arată scarleteen.com. Este la fel de aberant!
De ce ne simţim atunci frustraţi dacă suntem excitaţi şi nu reuşim să finalizăm actul
Experţii susţin că de vină este sângele acumulat în zona genitală în timpul excitării. Dacă nu finalizăm actul cu un orgasm, vasele sângelui rămân contractate, iar sângele în exces este nevoit să se retragă prin acestea în restul corpului. Orgasmul ar grăbi drastic procesul de dilatare al vaselor de sânge, astfel că sângele acumulat în zona genitală s-ar retrage pe o cale mai uşoară. De aceea apare acel disconfort după o partidă de sex fără orgasm.
Nu te impacienta! Retragerea sângelui prin vase de sânge mai comprimate nu lasă urme asupra funcţionalităţii aparatului reproductiv, nici la femei, nici la bărbaţi.