Copii: Bona sau bunica?

.

O alegere dificilă, mai ales când bunica spune că nu concepe să nu stea ea cu nepoţelul. Decizia, însă, îţi aparţine, pentru că sunt multe aspecte de luat în calcul

DECIZIE GREA

Alege varianta care ţi se pare confortabilă pentru tine şi micuţ. E important ca la ser-viciu să te concentrezi la muncă şi nu să suni acasă de 10 ori pe zi.

BUNICA

A aşteptat atât de mult să aibă nepoţi, încât nu concepe să nu-i crească ea. Când alegem această variantă, e bine să luăm în calcul şi activităţile şi tabieturile bunicii sau starea ei de sănătate. Chiar dacă este la pensie, când va avea grijă de copil, va avea un job full time, de dimineaţa până seara. Pentru părinţi este varianta cea mai comodă şi, mai ales, cea care le oferă cea mai mare relaxare atunci când ei sunt la serviciu.
Însă e bine să luăm în calcul că, o dată cu trecerea timpului, mai apar şi probleme de sănătate şi, chiar dacă bunica spune că se descurcă, să încercăm să o protejăm. De asemenea, când copilul va fi la şcoală, e posibil ca bunicilor să le fie mai greu să-l ajute la lecţii sau alte activităţi extraşcolare.

BONA

Nu puţine sunt ocaziile în care auzim de experienţe nefericite în care au fost implicate bonele, dar, cu siguranţă, dacă întrebi în jur, vei vedea şi multe mame mulţumite. Poţi apela la o agenţie de bone sau să alegi după recomandările apropiaţilor. În oricare variantă, e important să pui toate întrebările de la început, să-i trasezi sarcinile foarte clar, să-i ceri adeverinţă medicală şi să stai cu ea câteva zile înainte de a te întoarce la serviciu, pentru a vedea cum se descurcă.
Rar se întâmplă să găseşti de la primul interviu bona perfectă, dar, cu perseverenţă, vei găsi o persoană de care să fii mulţumită. Ascultă-ţi primul instinct când cunoşti o persoană şi, dacă e ceva ce nu-ţi place, treci fără ezitare la următoarea.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton