Când nu prezintă emisiunea "Te cunosc de undeva", Alina Pușcaș creează ținute noi pentru brandul său, Lin Apparel, sau se joacă împreună cu cei trei copii ai săi. Alina are un program extrem de încărcat, însă o vezi mereu zâmbitoare, tonică și dinamică.
Material realizat cu sprijinul Huawei CBG România.
Arma secretă a prezentatoarei este laptopul Huawei MateBook X. Un Mobile Office ultraportabil, mai mic decât o coală de hârtie A4, cu o greutate de 1 kg. Cu ajutorul pietenului său inteligent, Alina își instalează biroul oriunde își dorește, se bucură de ecranul tactil și de autonomia de 9 ore a bateriei. Ce alte lucruri o fac fericită pe frumoasa vedetă atunci când se dă jos din pat dimineața, afli din interviul de mai jos.
Care au fost cele mai amuzante momente de la „Te cunosc de undeva”, ediția cu numărul 15?
Cred că aceasta este întrebarea pe care o primesc de fiecare dată, în orice interviu în care vorbim despre ”Te cunosc de undeva” și cumva înțeleg de ce. Lumea a înțeles destul de clar (mai ales din postările de pe Instagram ale concurenților) că dincolo de ceea ce se vede în fiecare ediție pe TV, mai există zeci, sute de momente ce nu pot fi arătate publicului larg din unicul motiv lesne de înțeles – timpul limitat pe care îl avem pentru emisia propriu-zisă. Cele mai multe momente amuzante se întâmplă între momentele concurenților, atunci când camerele de filmat sunt oprite. Pot spune că, indiferent de sezon, travestiurile nereușite rămân în topul celor mai amuzante momente. (Râde)
Cu ce gând te dai jos din pat dimineața? Că am foarte multe de făcut și prea puține ore la dispoziție. Dar nu pot spune că lucrul acesta mă supără sau stresează. Dimpotrivă, mă menține activă și fericită că viața mea chiar nu este una monotonă. Tehnologia și dispozitivele pe care le folosesc mă ajută să fiu mai eficientă, mai productivă și să jonglez mai ușor cu task-urile. Una dintre inovațiile mele preferate este Multi-screen Collaboration, cea care îmi transformă laptop-ul personal și smartphone-ul într-un dispozitiv unic, printr-o simplă atingere. Pot prelua apelurile telefonice sau pot edita pozele din telefon direct pe ecranul laptop-ului. Iată că tehnologia ne ajută să câștigăm timp. (Zâmbește)
Ce te ține în priză toată ziua?
Cred că tot ceea ce mă înconjoară, toate proiectele în care sunt angrenată și care durează de ani de zile, business-ul (Lin Apparel) care îmi consumă foarte mult timp (cu aprobarea și dorința mea), copiii care au nevoie de mine și de tatăl lor zi de zi (indiferent de energia pe care o mai avem la momentul în care ne reumin cu toții după o zi de muncă, respectiv grădiniță), soțul meu care, evident, are nevoie de atenție. Așadar, am destul de multe motive să fiu mereu în priză. (Zâmbește)
Care este arma secretă din viața unei antreprenoare de succes?
Cred că arma secretă a oricărei antreprenoare este determinarea și nebunia de a crede până în pânzele albe în tot ceea ce înseamnă proiectul tău. E la fel de importantă și răbdarea, răbdarea ca lucrurile să se așeze, să alegi corect identitatea businessului tău și să nu te descurajezi la orice impas ce va apărea oricum, mai devreme sau mai târziu. Și, mai nou, am descoperit o altă armă secretă ce are de a face cu bucuria de a rămâne conectată cu toate proiectele mele de oriunde și oricând. Este vorba despre HUAWEI MateBook X, laptop-ul meu personal, care cântărește cât vreo 5 smartphone-uri (1kg) și nu este mai mare decât o revistă. Ultaportabil, să îmi facă munca on the go posibilă, și elegant, cât să arate bine din orice unghi îl privesc.
Ce lecție importantă ai surprins despre tine anul ăsta? Cred că cea mai importantă lecție ține despre puterea de a face ceva frumos cu viața mea (ce îi implică evident pe copii și pe Mihai), indiferent de restricțiile sociale. Am reușit, chiar și când nu eram în cel mai bun mood și poate gânduri negative îmi invadau mintea, să mă mobilizez atât de repede încât să nu intervină nici măcar monotonia (nici nu a intrat în discuție vreo secundă posibilitatea unei depresii, nu îmi permit asta). Sper să rețin lecția asta și când va fi trecut momentul pandemiei. (Zâmbește)
Ești mama a trei copii superbi, felicitări! Ce ai învățat de la piticii tăi? Cum te-a schimbat maternitatea? Trei copii și, dacă ar fi după dorințele soțului, aș putea chiar să ajung la patru. Am pus totuși stop dorinței lui pentru că simt că avem nevoie de ceva mai mult timp de acordat celor trei copilași pe care îi avem, timp atât de greu de găsit pentru că muncim amândoi foarte mult, atât pentru noi, cât și pentru ei și viitorul lor. Un lucru foarte important pe care l-am învățat în special de la ei este toleranța, puterea de a fi mult mai înțelegătoare în condiții de stres sau în situații în care în mod normal îmi ieșeam din minți. Un alt lucru tare frumos pe care l-am învățat tot de la ei este că și la 31 de ani, când l-am născut pe Alex, îți poți retrăi copilăria, fără a te simți deplasat, pentru că ai toate justificările „legale” să dai în mintea copiilor și să te umpli de energie și optimism. Acest lucru m-a ajutat foarte mult în lockdown.
Mamă, antreprenoare, prezentatoare TV. Cum îți împarți timpul între familie și job? Mi-e destul de greu, trebuie să recunosc, și de multe ori îmi este puțin teamă de un posibil burnout, mai ales când mă surprinde câte o ușoară tahicardie. Tocmai de asta, nu pot spune că am fost foarte supărată în martie și aprilie că am fost nevoiți să stăm liniștiți și să redescoperim relaxarea.
Ador să fiu mamă și soție, îmi place și în televiziune, dar și să fiu antreprenor. Cred că mi-e puțin teamă de momentul în care va trebui să renunț la televiziune pentru că m-am obișnuit în ritmul acesta și cumva „ieșitul la pensie” din acest domeniu se poate întampla de pe o zi pe alta, chiar și fără voia mea.
Faptul că cei mici merg la grădiniță și am acasă un ajutor – bona – mă salvează foarte mult și îmi dă posibilitatea de a munci între ora 9:00 și 17:00 zi de zi. Din păcate, în zilele în care filmez la ”Te cunosc de undeva”, se poate întampla să nu îi văd până a doua zi dimineața când îi duc la grădiniță. Noroc, totuși, că ”Te cunosc de undeva” are 15 ediții pe sezon, ceea ce pentru mine și colegul prezentator înseamnă 15 zile full de filmări per sezon. Și aici intervine din nou tehnologia, care mă ajută să rămân conectată cu cei mici, cu Mihai și cei dragi chiar și atunci când sunt departe. Un video call rapid sau un mesaj ne pun imediat față în față, chiar și virtual.
Dacă noțiunea de „Mobile Office” nu există în televiziune, cum arată ea pentru tine atunci când vine vorba despre businessul tău? Există și în televiziune noțiunea de „Mobile Office”, doar că este mai mult folosită de către cei din spatele camerelor, de către cei din zona de producție. De exemplu, regizorul folosește tot timpul laptopul pe care în timpul filmărilor poate ține deschis scenariul și, în același timp, și proiecția înregistrării de pe toate camerele ce transmit în timp real, iar el face primul montaj al emisiunii on-spot.
Când vine vorba despre mine și business-ul meu, noțiunea de „Mobile Office” este imposibil să nu existe, pentru că nu mă ajută absolut deloc să stau blocată într-un birou clasic. Lin Apparel presupune multe deplasări de la un furnizor de materiale și accesorii la altul, de la showroom la atelier, de la atelierul de croitorie la cel de broderie, de la atelier la distribuitorul online, de la atelier pe strada unde facem fotografii de mood pentru Instagram etc. Am realizat că, de cele mai multe ori, „Mobile Office-ul” meu este în mașină, între deplasări, așteptând la semafor, parcată în fața vreunui magazin, așteptând să iau copiii de la grădiniță. Pentru mine a fost mereu extrem de importantă comunicarea cu furnizorii și clientele Lin Apparel, așa că trebuie să rezolv totul în cel mai scurt timp.
Tocmai pentru că sunt mereu pe drum, pentru mine și business-ul meu este foarte important ca piesa de legatură dintre Lin Apparel și consumatorul final să fie cât mai portabilă posibil, cu autonomie mare (o super baterie), încărcare rapidă (dacă totuși dau peste cap numărul orelor petrecute pe laptop) și, bineînțeles, cu un excelent nivel de multitasking. Și iată că l-am gasit. Noul MateBook X ține pasul cu mine! (Zâmbește)
Ne plac foarte mult creațiile Lin Apparel, sunt foarte cool! Cum decurge procesul creativ pentru piesele noi? Ce te inspiră? Mă bucur foarte mult că sunteți și voi de aceeași părere. (Zâmbește) Chiar dacă au trecut trei ani de când, împreună cu Mihaela Glăvan, am pornit acest business, ne considerăm un brand la început de drum pentru că nu este deloc ușor ca pe o piață atât de serios invadată de creații vestimentare să îți faci simțită prezența. Am reușit totuși să avem câteva piese signature pe care le păstrăm în fiecare an, cu mici update-uri de accesorii sau materiale și, pe lângă acestea, obigatoriu avem 2 colecții pe an, pe care încă nu am reușit în acești 3 ani să le producem pe modelul occidental, cu jumătate de an înainte de lansare, dar tot am reușit să le lansăm exact în momentul de început al fiecărui sezon.
Procesul creativ este inițiat de Mihaela, iar după ce avem desenate primele 15/20 de piese noi, trecem la partea de atelier, unde începem realizarea mostrelor. După ce ies mostrele din atelier, începem să le și purtăm câteva zile la rând pentru a testa materialele, pentru a vedea dacă există accesorii care ar putea incomoda sau care poate chiar nu își au rostul. După aceste câteva zile, după ce ajungem să calculăm și costurile per produs, ne așezăm din nou la masă amândouă și decidem împreună ce piese rămân în colecție și ce rămâne la stadiul de mostră, și dacă la piesele câștigătoare mai modificăm ceva.
Mă bucur de foarte multe ori că avem și păreri diferite, pentru că așa consider că ajungem la un progres real cu Lin Apparel. Odată încheiat acest proces, trecem pur și simplu la faza de producție (de obicei nu facem serii largi), iar pe timpul producției care poate dura și o lună, ne apucăm și de sedința foto oficială, de colecție.
Ideal este ca inspirația să fie oricum în trendurile internaționale, cu amprenta fiecărui brand în parte, lucru pe care îl facem și noi.