Rutina de seară e la fel de importantă ca şi cea de dimineaţă. Demachierea, hidratarea şi îngrijirea ochilor sunt câteva dintre etapele obligatorii de urmat înainte de culcare, dacă vrei să păstrezi sănătatea şi tinereţea tenului.
Pentru cele mai bune rezultate şi pentru a nu face rău tenului, nu uita să alegi mereu produse în funcţie de tipul de piele. De asemenea, ţine cont şi de vârstă şi urmăreşte cu atenţie ingredientele conţinute de fiecare produs, ca să eviţi iritaţiile sau alte neplăceri.
Pregăteşte-ţi tenul pentru noapte în 3 paşi
1. CURĂŢĂ
Demachiază-te şi îndepărtează praful cu un produs potrivit pielii tale: un gel sau o loţiune de curăţare, dacă ai tenul normal, o soluţie micelară sau o cremă demachiantă, dacă este sensibil, sau un gel spumant, în cazul tenului gras. Pentru ochi, mult mai potrivit decât produsul de curăţare este un demachiant special în două faze, căci are formulă delicată, care nu irită. O dată sau de două ori pe săptămână, e bine să exfoliezi tenul pentru a asigura o curăţare în profunzime, pentru a-i da luminozitate şi a stimula regenerarea celulară. Ca să calmezi pielea, pulverizează la final apă termală. Frumuseţe: 6 mituri esenţiale despre tenul tău 2. TONIFIAZĂ
Încheie curăţarea cu aplicarea unei loţiuni tonice, potrivită tenului. Aceasta vine în completarea demachiantului, elimină ultimele impurităţi, ajută la închiderea porilor şi, în funcţie de ingrediente, are proprietăţi calmante. 3. HIDRATEAZĂ
Ca să ai o piele frumoasă şi catifelată dimineaţa, nu uita de hidratarea de seară. În timpul somnului, când celulele se regenerează, pielea asimilează mult mai bine nutrienţii din cremă. În plus, un astfel de produs are proprietăţi regenerante, de protecţie şi, în cele mai multe cazuri, rol antiageing. Alege-l întotdeauna în funcţie de vârstă.
AI GRIJĂ DE CONTURUL OCHILOR
Crema pentru ochi te ajută să ai o privire mai luminoasă, să diminuezi cearcănele şi ridurile. În plus, aceasta hidratează şi susţine regenerarea celulară. REŢINE! Pentru ochi umflaţi te ajută compresele reci cu ceai de muşeţel, iar pentru reducerea cearcănelor, sucul de castraveţi sau cel de cartofi. Totul despre demachiere
BUZE CATIFELATE
Ai buze uscate sau crăpate? Curăţă-le cu un demachiant blând, apoi exfoliază-le delicat cu un amestec făcut din zahăr şi ulei de măsline sau miere. Masează uşor, clăteşte, apoi aplică un balsam cu ingrediente reparatoare: aloe vera, vitamina E sau unt de shea.
„Pentru tenul cu porii dilataţi, ai nevoie de o emulsie care reglează a sebumul. Pentru tenul uscat, alege o cremă hidratantă, îmbogăţită cu vitaminele A, C şi E și ulei de argan. Tenului sensibil i se recomandă creme pe bază de apă termală, extract de dovleac, muşeţel, tei şi păpădie. După 40 de ani, cremele de noapte ideale conţin acid hialuronic, coenzima Q10, extracte de alge, spirulină, vitamine şi fitosteroli de soia nemodificată genetic, cu acţiune asemanătoare estrogenului.”