Micropigmentarea sprâncenelor trebuie realizată de către un specialist pentru rezultate de calitate, care se apropie cât mai mult de aspectul natural. Un tehnician bun cunoaşte secretele cosmeticii şi ale make-up-ului, obţinând astfel pentru clientele sale sprâncene simetrice, naturale. Prin această tehnică sunt corectate mici defecte ce ţin de fizionomie, ceea ce conferă înfăţişării un cu totul alt aspect, unul fresh.
În ce constă procesul de micropigmentare? Prezintă riscuri?
Tehnicianul va discuta înainte cu clienta şi va afla ce preferinţe are aceasta, prezentându-i ulterior şi recomandările din partea unui specialist cu experienţă în domeniu. În acest fel, iniţial se va lua o decizie privind culoarea. Este bine de ştiut, însă, că nuanţa aleasa se va schimba într-o oarecare măsură în contact cu pielea. De aceea, culoarea potrivită care va oferi rezultatul dorit de către clienta va fi aleasa exclusiv de către specialist.
În continuare, se va desena zona sprâncenelor. Forma finală a sprâncenelor trebuie să fie una naturală şi care scoate în evidenţă trăsăturile frumoase ale feţei. Un tehnician profesionist nu va accepta niciodată să tatueze sprâncenele într-o modalitate care nu respecta fizionomia fetei şi culoarea potrivită. De aceea, discuţiile anterioare micropigmentarii care au loc între clienta şi tehnician sunt deosebit de importante.
Tehnica demicropigmentare nu este dureroasă şi nu prezintă riscuri. Întreg procesul se desfăşoară în condiţii de igienă, acul este desigilat pe loc, iar restul instrumentelor sunt sterilizate. Lipsa durerii se datorează aplicării unui anestezic uşor local, în urma căruia clienta nu va simţi nici măcar o înţepătură. Anestezicul acţionează timp de 20 de minute cu posibilitatea reaplicarii.
Ulterior aplicării anesteziei va avea loc tatuarea propriu-zisă a sprâncenelor. În funcţie de cazul fiecărei cliente, se va opta pentru tehnica „fir cu fir”, pentru tehnica de corectare a golurilor din sprâncene sau pentru tehnica de umbrire. Întreg procesul va dura între 40-80 de minute, timp în care clienta trebuie să se simtă confortabil şi să se relaxeze – orice disconfort trebuie comunicat tehnicianului.
Cât durează efectul micropigmentarii?
De îngrijirea de după tatuarea sprâncenelor depinde aspectul final al procedurii. Vindecarea înseamnă formarea unor coji, respectiv exfolierea pielii. Clienta poate simţi mâncărime, zona se poate înroşi, însă nu trebuie să aplice creme local dacă tehnicianul nu i-a recomandat astfel.
Roxana Dumitru, tehnician cu experienţă în această procedură, recomanda să nu se aplice machiaj în zona respectivă pe perioada vindecării. Orice produs nerecomandat poate duce la iritarea excesivă şi la afectarea rezultatului procedurii de înfrumuseţare. De asemenea, soarele poate fi un factor care să afecteze pielea, la fel şi bretonul care atinge zona sprâncenelor şi transpiraţia excesivă.
Procesul de vindecare trebuie să aibă loc în mod natural, fără intervenţii din partea clientei. Astfel că, exfolierea nu trebuie accelerată în niciun fel, aceasta finalizându-se în decurs de aproximativ două săptămâni.
În perioada de vindecare, nuanţa sprâncenelor poate prezenta schimbări. Rezultatele satisfăcătoare se vor observa mai ales după şedinţă de retuş a sprâncenelor. Programarea trebuie să se facă după 4-6 săptămâni de la tatuarea semipermanenta – în cazul în care este nevoie de corectări, clienta va mai reveni la câteva şedinţe de retuş.
Efectul tatuajului semipermanent se va menţine la aceeaşi calitate în decurs de 1 an sau 1 an şi jumătate. Cu toate astea, clientele se pot bucura de sprâncene frumoase chiar şi până la 3 ani, urmând să se programeze la o şedinţă de reîmprospătare atunci când este necesar.