Cum să previi bolile prin fitoterapie şi reflexoterapie

.

Ştiai că fitoterapia şi reflexoterapia te pot ajuta nu doar să te vindeci, ci şi să previi o mulţime de boli? Vezi care sunt acestea şi ce trebuie să faci!
Ori previi boala şi nu o faci, ori nu o previi, o păţeşti şi asta e, trebuie să te tratezi. Aşa se considera până acum 20 de ani. De atunci lucrurile s-au schimbat şi prevenţia a devenit, şi ea, o metodă de tratament! Cum aşa? S-a constatat că alimentaţia şi mediul înconjurător în continuă schimbare produc modificări şi la nivelul sistemului imunitar. Deci el trebuie „tratat” (stimulat) continuu, pentru a ţine pasul. Şi lumea medicală a reînceput să studieze forţa plantelor.

Cum acţionează fitoterapia

Substanţele din plante nu acţionează ca antibioticele alopate, ele „trezesc” celulele imune ale organismului, cele care îl apără de microbi. În marea lor majoritate, produsele fito nu au efecte toxice, în schimb, cercetătorii sunt preocupaţi de efectul alergic pe care îl pot dezvolta unele dintre ele.
· SCHEMA DE TRATAMENT
1. ECHINACEEA. Capsule: 200-500 mg/zi, din octombrie până în martie; tinctură: 30 picături/zi, din octom-brie până în martie; planta ca atare: o linguriţă la 250 ml apă clocotită, se infuzează 10 minute, se bea o cană/zi, din octombrie până în martie.
2. COADA-CALULUI. Tinctură: 30 de picături/zi, din octombrie până în martie; planta ca atare: o linguriţă de plantă se infuzează 10 minute în 250 ml de apă clocotită, se bea o cană/ zi, din octombrie până în martie.
3. PLOP NEGRU. Tinctură: 30 de picături/zi, din octombrie până în martie; planta ca atare: o linguriţă la 250 ml apă clocotită, se infuzează 10 minute, se bea o cană/zi, din octom-brie până în martie.
4. EXTRACT DIN MUGURI DE PLOP: 50 de picături/zi, din octom-brie până în martie.
5. GĂLBENELE. Tinctură: 30 picături/zi, din octombrie până în martie; planta ca atare: infuzie (10 minute) din o linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită, se bea o cană/ zi, din octombrie până în martie.
6. JALEŞ DE GRĂDINĂ. Tinctură: 30 picături/zi, din octombrie până în martie; planta ca atare: infuzie (10 minute) din o linguriţă de plantă la 250 ml apă clocotită, se bea o cană/zi, din octombrie până în martie.
7. AMESTEC DE PLANTE
l Nalbă, lemn dulce, soc, flori de soc, trei-fraţi-pătaţi, ciuboţica cucului, isop, muguri de pin, muguri de plop negru, frunze de afin: amestecate în părţi egale. O linguriţă din amestec se infuzează maximum 10 minute în 250 ml de apă clocotită; se bea o cană/ zi, din octombrie până în martie.
l Flori de soc, flori de muşeţel, isop, rizom de pir, flori de tei, echinaceea, frunze de zmeur şi busuioc: ameste­cate în părţi egale. O linguriţă din amestec se infuzează 10 minute în 250 ml apă clocotită, se bea o cană/ zi, din octombrie până în martie.
· CUI ÎI ESTE RECOMANDATĂ
Aceste plante sunt recomandate adulţilor, indiferent de vârstă sau sex. |n general, fitoterapia are restricţii doar în cazul femeilor însărcinate [i al persoanelor cu boli autoimune (lu­cru valabil, de fapt, în toate terapiile).
Citeşte mai multe pe pagina următoare!

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton