Tortul de mere, un deliciu pentru cei mici şi cei mari. Încearcă şi reţeta aceasta! Ingrediente tort de mere:
4-5 mere medii sau mari
100 g zahar
scorţişoara Pentru blat:
6 oua
6 linguri faina
6 linguri zahar
un plic praf de copt Pentru ornat:
Ai nevoie de frişca şi de o ciocolata
1. Cele 100 g de zahar se caramelizeaza într-o forma de tort. Merele se curaţa de coaja si se semine, se taie în jumatai si se pun peste zaharul caramelizat. Peste mere se presara scorisoara si se lasa deoparte.
2. Se bat spuma 6 albusuri, se adauga pe rând zaharul, galbenusurile si faina, iar, la final, praful de copt. Compoziţia se toarna peste mere si se intoduce tava la cuptor aproximativ 30 de minute.
3. Dupa ce s-a racit, tortul se orneaza cu frisca si cu ciocolata data pe razatoare.
Foto: Shutterstock