Avertisment OMS: Dacă se relaxează restricțiile, mortalitatea provocată de COVID-19 ar putea fi de cinci ori mai mare față de aprilie

.
Hans Kluge, directorul regional OMS pentru Europa a transmis un avertisment cu privire la pandemia de COVID-19. Acesta susține că în lipsa unor restricții dure, până în ianuarie 2021, numărul deceselor provocate de virusul SARS-CoV-2 ar putea fi de cinci ori mai mare decât în aprilie 2020. 

COVID-19 a ajuns cea de-a cincea cea mai importantă cauză de deces în Europa, iar lucrurile s-ar putea agrava dacă autoritățiile vor relaxa măsurile de limitare a răspândirii virusului care omoară peste 1.000 de oameni pe zi. Hans Kluge, directorul regional OMS (Organizația Mondială a Sănătății) pentru Europa a subliniatul și faptul că odată cu numărul zilnic de cazuri în creștere, crește și numărul persoanelor internate.

Citește și: Alexandru Rafila: „Într-o zi în care noi avem 4.000 de cazuri diagnosticate, în realitate în România se îmbolnăvesc 40.000 de persoane”

“Evoluția epidemiologică din Europa naște îngrijorări. Numărul cazurilor zilnice crește, internările cresc, iar COVID este acum a cincea cea mai importantă cauză de deces în regiune, omorând peste 1.000 de oameni pe zi”, a declarat Hans Kluge.

Fără restricții dure, mortalitatea provocată de COVID-19 ar putea fi mult mai mare decât în primăvară

Medicul susține că, potrivit simulărilor, dacă guvernele relaxează restricțiile pentru orice perioadă de timp, decesele zilnice de COVID ar putea urca de cinci ori peste vârful din aprilie, până în ianuarie anul viitor. În schimb, menținerea sau chiar impunerea unor restricții mai dure ar putea încetini creșterea cazurilor. Acesta este și motivul pentru care numeroase ţări din Europa au aplicat deja noi măsuri pentru a încetini transmiterea virusului.

Hans Kluge a mai atras atenția că pandemia ar putea să se agraveze dacă boala se răspândește printre persoanele vârstnice și grupurile vulnerabile, “ca urmare a contactelor sociale mai intense între generații”.

Citește și: COVID-19 în România. Bilanț oficial: 4.013 de cazuri noi și 73 de decese

“Purtarea sistematică și generalizată a măștilor, cu o rată de 95% mai degrabă decât rata de 60% de astăzi, împreună cu controale stricte asupra adunărilor sociale din spațiile publice sau private ar putea salva până la 281.000 de vieți până la 1 februarie”, a afirmat doctorul, potrivit Libertatea.ro.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton