(P) Casa visurilor tale: ce trebuie să știi înainte s-o construiești?

.

Construcția unei case este un proiect complex, ce necesită planificarea atentă a fiecărei etape, alegerea locației, gestionarea bugetului disponibil și căutarea unei echipe de specialiști. Indiferent că locuința ta va fi realizată din cărămidă plină, BCA sau lemn, trebuie să ai în vedere o serie de aspecte înainte de a începe să o construiești.

Izolația clădirii

Pentru a spori confortul membrilor familiei, a reduce costurile facturilor și a crește valoarea pe piață a proprietății, este important să izolezi construcția cu materiale de bună calitate. Atât termoizolatia de exterior, cât și cea de interior contribuie la confortul locuitorilor, la rezistența clădirii, dar și la aspectul acesteia. În plus, sistemele de izolare termică au deseori proprietăți ignifuge și de izolare fonică.

Gândește pe termen lung când planifici spațiul casei

Când îți construiești casa mult visată și vrei să locuiești în ea pe termen lung, trebuie să planifici cu mare atenție spațiul. De exemplu, gândește-te dacă îți dorești să-ți mărești pe viitor familia, să organizezi petreceri în mod regulat, ori să-ți aduci părinții să locuiască împreună cu tine. Pe lângă numărul de încăperi pe care le consideri necesare și compartimentarea acestora, ia în calcul și spațiul de care vei avea nevoie pentru stocare sau mobilier.

Acoperișurile, burlanele și jgheaburile

Fiind în permanență expuse factorilor de mediu, casele pot fi afectate de precipitații, care atât iarna, cât și vara, pot produce pagube semnificative dacă acoperișul, burlanele și jgheaburile sunt de slabă calitate. Elementele ce permit circulația apei trebuie să facă față oricărui tip de vreme.

Pentru a economisi timp și a scăpa de efortul depus pentru deszăperizrea casei, optează pentru un sistem de degivrare după ce construcția este finalizată. Astfel de sisteme ale acoperișului, burlanelor și jgheaburilor sunt cu atât mai utile cu cât locuința se află într-o zona cu ninsori abundente. Sistemele de degivrare nu lasă zăpada și gheața să se depună și facilitează scurgerea corectă a apei.

Necesitatea unui garaj

Chiar dacă în momentul de față nu ai mașină și nu consideri că ai nevoie de un garaj, ori poate ți se pare suficient să-ți lași automobilul în curte, este bine să iei în calcul și construcția unor spații anexate casei. Garajul își poate dovedi utilitatea peste câțiva ani, iar o magazie pentru materiale sau o bucătărie de vară ar putea deveni necesare mai repede decât te aștepți. Pentru că este mai complicat să ridici anexe după finalizarea casei, este recomandat să le iei în considerare încă de la început, atunci când faci planul.

Pune accent pe securitate

Atunci când construiești casa, optează pentru un gard înalt, cu o poartă solidă, ce se închide bine. Mai mult, este bine să instalezi și un sistem de alarmă care să te notifice dacă cineva încearcă să intre prin efracție. Securizarea locuinței implică și montarea alarmelor de incendiu, gaz sau inundație. Aceste măsuri de siguranță te vor ajuta să duci un trai liniștit, lipsit de pericole.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton