(P) Ce trebuie să știi despre Feng Shui atunci când îți decorezi casa

.

Feng Shui este o practică orientală antică al cărei scop este acela de a restabili armonia și fluxul de energie corect în mediul în care trăim. Acest ghid își propune să vă ofere câteva sfaturi cu privire la modul de organizare a celor mai importante camere din casă voastră, în conformitate cu regulile filozofiei Feng Shui, pentru a va simți mai liniștit, odihnit și mai productiv în tot ceea ce faceți acasă.

Feng Shui este cunoscută în Occident drept „filozofia mobilierului” și este o practică orientală care are că scop căutarea și obținerea unei armonii care favorizează bunăstarea tuturor locuitorilor unei case. Pentru realizarea acesteia, în mediul casnic se aplică reguli precise de mobilare, introducerea unor obiecte, combinând elemente fizice și culori: lumini, plante, mobilier, dar nu numai. Toate obiectele cu care suntem obișnuiți să ne împărtășim viață de zi cu zi pot fi reinterpretate din perspectiva Feng Shui.

Fiecare mediu în care trăim, indiferent dacă este în interior sau în aer liber, este traversat de un flux de energie electromagnetica (în China se numește energie Chi sau Qi) care în locuințe poate fi favorizată și blocată pe baza aranjamentului mobilierului.

Energia Qi învăluie întreagă lume, chiar și corpurile noastre prin cele șapte chakre – când o chakra este blocată, de fapt, se datorează faptului că energia Qi nu este în măsură să curgă liber. Același principiu se aplică camerelor din casa noastră: dacă această energie este împiedicată sau blocată, aceasta va stagna și va avea efecte negative asupra psihicului nostru.

Prin urmare, nu este vorba doar de a acorda importantă factorului estetic al unei case, ci de a ne inspira din învățăturile Zen pentru a ne asigura că obiectele favorizează bunăstarea.

(P) Ce trebuie să știi despre Feng Shui atunci când îți decorezi casa

Procesul complet Feng Shui, se bazează pe calcule matematice complexe pornind de la poziția geografică a unei proprietăți (calculată cu o busola specială) până la forma sa, până la perioada în care a fost construită și modul în care se încadrează în împrejurimile sale.

Dar chiar dacă nu ați aplicat Feng Shui de când v-ați mutat în casă, nu vă faceți griji: beneficiile sale evidente pot fi văzute și acționând asupra unei case care a fost deja mobilată și locuită de ceva timp. Energia Qi nu încetează niciodată să curgă și chiar dacă stagnează de mai mulți ani. Există întotdeauna timp pentru a-și restabili fluxul inițial.

Regulile de baza ale Feng Shui 

Dormitor

A aduce Feng Shui în dormitor, mai ales dacă este zona destinată meditației, înseamnă alegerea unui echilibru care asigura o odihnă regenerantă. Primul lucru va fi să încercați să îndepărtați toate acele obiecte care nu au legătură cu odihnă și somnul, încercând să puneți ordine în fiecare colț al camerei și în fiecare spațiu. Există calculatoare, tablete sau alte dispozitive concepute pentru a lucra și nu pentru somn? Acestea vor fi eliminate. Pentru pat, luăm în considerare poziția capului, adică punctul cardinal unde se află pernă. Adesea, patul este plasat acolo unde interacționează diferite tipuri de energie: de exemplu, dacă patul este în partea de vest a casei, dar este orientat spre sud-est, va primi efectele celor două energii Qi (vest și sud-est) combinate. De asemenea, trebuie evitate oglinzile, deoarece, reflectând energia pe care o eliberăm, acestea vor opri relaxarea totală și vor complică faza de odihnă, atât în timpul meditației, cât și în momentul somnului.

Intrare

Este deschiderea care separă mediul din afară casei, care scapă clar de managementul nostru.  Dacă lipsește, ar trebui să-l recreăm cu o piesă de mobilier și covoare pentru a-i împiedică pe cei care vin să ne viziteze să între imediat în contact cu mediul nostru „privat”.

Camera de zi 

Este mediul conectat la inima, dedicat relațiilor. În acest mediu putem folosi culori strălucitoare, care încurajează relații nu numai între membrii familiei, dar și cu oaspeții cu care puteți interacționa. Dacă comunică cu alte zone, cum ar fi chicineta sau zona de luat masa, este mai bine să le delimitați poate cu plante și covoare. Dacă atunci căutăm un mediu cald, evităm suprafețele mari strălucitoare care transmit imediat senzația de frig.

Bucătăria

Prima regulă fundamentală este aceea că aragazul să nu fie poziționat în așa fel încât, în timp ce gătim, să ne regăsim cu spatele la ușă. În acest caz, putem așeza o oglindă deasupra sobei, pe hotă sau pe unitățile de perete, astfel încât să controlăm direct ușa. Apa și chiuveta nu trebuie să fie adiacente pentru a evita “ciocnirea” energetică. În ceea ce privește culoarea, nu alege culori „puternice” precum roșu, violet, portocaliu sau galben … ele ar crea un mediul prea activ.

Baia

Este important să fie întotdeauna curată și ordonată. Mai ales dacă baia este mică și fără ferestre, este mai bine să optezi pentru culori deschise, de la verde la albastru deschis. De asemenea, este bine să îmbogățești mediul cu plante care îi accentuează vitalitatea.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton