Măsură unică pe litoralul românesc! La Vama Veche se va asculta doar muzică ambientală, în surdină

.
Vama Veche se reinventează în pandemia de COVID-19. Patronii de cluburi și primarul din Limanu au luat o decizie fără precedent pentru a evita aglomerația. După lăsarea serii, la beach-barurile din Vama Veche cu program non-stop se va asculta doar muzică ambientală, în surdină.

După ce turiștii au dat năvală pe litoralul românesc și s-au distrat fără să țină seama de distanțarea fizică, iar cazurile de îmbolnăvire cu COVID-19 au crescut alarmant, regulile în Vama Veche s-au schimbat drastic. Pentru a diminua riscul extinderii virusului, agenții comerciali din localitate, cu sprijinul edilului Primăriei Limanu, au limitat ”nivelul decibelilor la un registru mediu şi vor asigura doar muzică ambientală”, după lăsarea serii. Măsura se va aplica începând cu acest weekend.

Citește online gratuit numărul de iulie al revistei Unica

”No more dancing” la Vama Veche

”No more dancing” se numește programul la care au aderat patronii de cluburi și a fost apoi validat de Primăria Limanu. Asta presupune că după asfințit, în Vama Veche nu se va mai auzi muzică de party sau de dans, ci doar melodii ambientale. Măsura va fi impusă pe termen nelimitat, potrivit Libertatea.ro.

”Vreau să protejăm localitatea pentru a continua activitatea turistică, este o măsură de responsabilitate și de solidaritate. Nu doresc ca Vama Veche să devină oaia neagră a litoralului. Va dura atât timp cât va fi nevoie. Am încercat să găsim soluții pentru a evita aglomerația și inconștiența celor care ne trec pragul. Se poate și cu o altfel de muzică, având un nivel scăzut al decibelilor. Poate că vom reveni la atmosfera boemă din trecut. Au înțeles și patronii de cluburi, care sunt motoare ale distracției pe litoral, că riscăm din toate punctele de vedere”, a explicat Daniel Georgescu, primarul din Limanu, pentru sursa citată.

Citește și: Nelu Tătaru: Litoralul va deveni un focar de COVID-19

Scopul tuturor este acela de a menţine Vama Veche drept destinaţie sigură pentru sezonul estival 2020. Patronii cluburilor preferă această variantă, cu muzică de lounge, decât să riște ca lumea să se îmbolnăvească și să le fie închise afacerile.

”Deja noi vom începe din această seară, o să punem doar muzică de lounge, începând cu ora 20:00. Am decis cu toții să nu mai avem DJ de noapte, pe termen nelimitat. Decât să închidem definitiv, mai bine așa! E greu să obligăm mii de oameni, astfel că am recurs la această decizie. Până se vor îndrepta lucrurile. Cum a spus și ministrul Sănătății, nu vrem să devenim focarul Litoralului”, a explicat Cornel Lazăr, patronul de la ”Amphora”.

Sursă foto: 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton