Invata sa prepari o prajitura simpla si gustoasa cu migdale si lapte sanatos. Ingrediente: ► o măsură smântână ►o măsură zahăr ►două măsuri făină ►o măsură migdale măcinate ►3 ouă Pentru garnitură: ►150 g unt ►3 linguri lapte ►o măsură zahăr ►2 pacheţele zahăr vanilinat ►200 G fulgi de migdale
Încearcă şi reţeta noastră de Reţete: Cartofi copţi cu migdale şi busuioc
1. Pentru această reţetă se foloseşte ca măsură paharul de smântână care se varsă în castron, se spală şi se usucă.
2. Se mixează bine ouăle, apoi se adaugă pe rând smântâna, zahărul, făina şi migdalele măcinate. Amestecul se toarnă în tava de copt. Se nivelează şi se coace 15 minute, la foc mediu.
3. Între timp, pe aragaz se pun untul, zahărul, zahărul vanilinat şi laptele şi se amestecă până ce se topeşte zahărul.
4. Se scoate blatul din cuptor, se toarnă amestecul de zahăr şi unt, se presară migdalele şi se mai lasă la cuptor 10 minute.