Cori Grămescu şi-a făcut un obicei de a posta pe Facebook imagini cu mesele ei de post. Evident, toate preparatele recomandate sunt delicioase, dietetice şi foarte sănătoase.
Dacă nu ştii ce să mai mănânci în post ca să îţi păstrezi silueta şi sănătatea, te ajută faimoasa antrenoare de fitness Cori Grămescu. De când a început postul Paştelui, Cori ne oferă pe pagina ei de Facebook o mulţime de idei bune pentru orice masă.
Pe care din aceste reţete ai vrea să o încerci?
Supă de legume cu perişoare de post
“E o reţetă demnă de câteva stele Michelin”, spune Cori amuzată. Ea recomandă acest preparat pentru prânz.
“Se pun la fiert după posibilităţile din cămară conopidă, morcov, ardei, ceapă, un cartof, ţelină dacă este şi păstârnac. Se sărează puţin şi când rădăcinoasele sunt fierte, se mixează în blender cu o parte din apa în care au fiert.”
Pentru perişoarele de post “se mixează în robot migdale rehidratate, linte galbenă fiartă, o cutie zdravănă de tofu organic, ardei iute, curry, 2-3 linguri generoase de psyllium ca să lege compoziţia şi se formează în palmă sub formă de perişoare”, spune Cori pe Facebook.
Alternativă sănătoasă la pateul de ficat vegetal
În locul pateului vegetal, care este plin de chimicale, Cori recomandă o pastă picantă delicioasă şi mult mai sănătoasă – pastă picantă de linte, tofu şi yams. “Poate fi pregătită ca bază pentru sandwichuri sau mini-chifteluţe, aşa cum le-am făcut şi eu. E delicioasă, aromată şi foarte savuroasă”, spune Cori.
Salată de alge şi cuscus integral
Tot pentru un prânz delicios şi rapid, Cori ne recomandă o salată de alge şi cuscus integral.
Iată cum se prepară: “Am rehidratat cuscusul, separat algele, am tăiat morcovii, castraveţii, ceapa verde şi usturoiul. Am pus sos de soia fermentat peste alge şi legume, apoi am amestecat couscousul integral.”