Invata sa prepari o rpajitura delicioasa cu crema de portocale ca la mama acasa.
►300 g făină ► 80 g unt ► 4 linguri zahăr ► 4 linguri lapte ► 1 ou ► 1 linguriţă amoniac ► sare ► vanilie
Ingrediente pentru cremă:
► 300 g zahăr ► 200 g unt ► 100 g făină ► 1 l lapte ► zeama de la 2 portocale ► coajă rasă de portocală sau bucăţele de coajă tăiate foarte fin
Încearcă şi reţeta noastră de pui cu portocale
1 Se face un aluat din unt, zahăr, 4 linguri de lapte, ou, făină, amoniac, sare şi vanilie şi se frământă. Se împarte aluatul în 2 părţi şi se întind 2 foi care se coc pe rând, în tavă, la cuptor. 2 Crema se prepară din 150 g zahăr, făină, peste care se toarnă puţin câte puţin litrul de lapte. Se pune apoi la fiert până se îngroaşă. Când e gata, se dă la o parte şi se lasă să se răcească. Separat, se freacă spumă untul, cu celelalte 150 g zahăr şi se adaugă zeama şi coaja de portocală, care se amestecă apoi cu compoziţia de lapte răcită. 3 Pe prima foaie de aluat coaptă se întinde un strat de cremă. Apoi urmează cea de-a doua foaie pe care se aşază, cu cornetul, următorul strat de cremă. Se ornează cu sirop de portocale şi cu felii de fructe.