DESERT: Tort de cartofi cu piure de castane

.

Invata sa prepari un desert delicios cu cartofi, dovleac si piure de castane.
Ingrediente:
Pentru blat:
►2 cartofi dulci
►100 g făină
►90 g zahăr
►un plic zahăr vanilinat
►3 gălbenuşuri
►30 ml ulei
►30 ml rom
Pentru cremă:
►200 g dovleac fiert
►1-2 linguri zahăr pudră
►scorţişoară
Pentru servit:
►un pachet piure de castane
►200 g miez de nucă
Incearca si reteta noastra de crema de castane cu frisca
1. Pentru blat, cartofii se fierb în coajă, se curăţă şi se transformă în piure. Se adaugă romul, uleiul, gălbenuşurile unul câte unul, amestecând bine. Se adaugă cele două tipuri de zahăr şi făina, amestecând bine.
2. Se toarnă totul într-o formă rotundă şi se coace 35-40 de minute. Se lasă să se răcească în formă şi apoi se scoate.
3. Dovleacul se transformă în piure şi apoi se amestecă cu zahăr pudră şi scorţişoară. Piureul de castane decongelat se bate cu mixerul şi apoi se pune într-un poş.
4. Peste blat se pune stratul de piure de dovleac, se presară nucile şi se decorează cu piureul de castane. Se lasă la rece 2 ore.

Vezi cum faci cele mai bune castane coapte

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton