Calendar de organizare și desfășurare a examenului național de Bacalaureat 2020 a fost aprobat de Ministerul Educației, prin Ordinul de ministru 4.307, din 21 mai 2020, potrivit edupedu.ro.
Bacalaureat 2020. Când încep înscrierile?
Potrivit noului Ordin adoptat de ministrul Educației Monica Anisie, înscrierile la Bacalaureat încep din data de 3 iunie, urmând ca din 22 iunie să aibă loc examenele scrise, iar pe 30 iunie să fie afișate rezultatele.
Bacalaureat 2020. Calendarul oficial de organizare a examenului
3 – 10 iunie 2020 – Înscrierea candidaților
Bacalaureat 2020. Probele orale:
9 – 10 iunie 2020 – Evaluarea Competențelor lingvistice de comunicare orală în Limba română – proba A 11;
12 iunie 2020 – Evaluarea Competențelor lingvistice de comunicare orală în Limba maternă – proba B;
22 iunie 2020 – Limba și literatura română – proba E;
23 iunie 2020 – Limba și literatura maternă – proba E;
24 iunie 2020 – Proba obligatorie a profilului – proba E.
Examen la Matematică – pentru absolvenții claselor de liceu cu profil real din filiera teoretică, pentru cei care au terminat filiera tehnologică și pentru absolvenții de la profilul militar și profilul pedagogic – specializarea învățători-educatoare, din filiera vocațională.
Examen la Istorie – pentru absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională.
25 iunie 2020 – Proba la alegere a profilului și a specializării – proba E
Pentru examen, absolvenții trebuie să aleagă una dintre următoarele materii, în funcție de studiile urmate în liceu:
Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională.
Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie – absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretica, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională.
Bacalaureat 2020. Condiții de desfășurare a examenului
Se consideră centru de examen unitatea de învățământ la care s-au înscris cel puțin 30 de candidați proveniți din seria curentă și/sau din seriile anterioare. Organizarea sălilor de examen va fi realizată astfel încât în fiecare sală, candidații să fie repartizați la o distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt stânga/dreapta – față/spate. Sălile de examen vor deține sisteme de supraveghere audio-video.
Bacalaureat 2020. Alte mențiuni
Copiii care se află în izolare sau cei confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus, dar şi cei care au diferite afecţiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecţie/de a dezvolta complicaţii asociate infecţiei Sars-CoV-2 vor susţine examenul conform unei proceduri speciale, elaborate de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Sănătăţii.