REŢETE: Clătite cu pui şi ciuperci

.

Învaţă să prepari clătite cu pui şi ciuperci champignon ca la carte.

►380 ml lapte
► 150 g făină
► 3 ouă
► 1 portocală
► sare
► cimbru
► 50 g unt topit
► ulei pentru prăjit
Umplutură:
► 2 linguri ulei
► 400 g piept de pui
► 200 g ciuperci champignon
► 1 legătură ceapă verde
► ½ linguriţă sare
► piper măcinat
► 250 g smântână
► 1 portocală
► pătrunjel verde pentru decor
Încearcă şi reţeta noastră de clătite umplute cu spanac
1 Se amestecă laptele cu făina, ouăle, coaja rasă de portocală, sare, puţin cimbru şi untul topit, până se obţine o pastă densă. Se lasă deoparte pentru 30 de minute.
2 Între timp, se prepară umplu-tura: se căleşte pieptul de pui tăiat cubuleţe în uleiul încins. Se adaugă ciupercile tăiate bucăţele, ceapa tocată mărunt şi se mai lasă pe foc, amestecând mereu. Se pune smântâna, apoi sucul şi coaja rasă de portocală. Se asezonează cu sare şi piper şi se mai lasă încă 2 minute pe foc.
3 Se prăjesc clătitele, până se termină toată compoziţia, apoi se umplu fiecare cu umplutura de pui şi ciuperci şi se decorează cu pătrunjel verde.
Se servesc cu salată verde.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton