(P) Ce electrocasnice nu trebuie să îți lipsească din bucătărie pe timp de pandemie?

.

Să aveți o bucătărie proiectată rafinat nu este suficient. Trebuie să o completați cu aparatele electrocasnice potrivite, astfel încât funcționalitatea bucătăriei să primeze. La fel ca și celelalte elemente ale bucătăriei, cum ar fi podeaua, blaturile sau sistemul de iluminat, electrocasnicele pot adăuga în mod echivalent puncte la decorul bucătăriei, dacă sunt alese corespunzător. Însă cel mai important este faptul că bucătăria nu poate funcționa fără electrocasnice.

Aparatele de bucătărie includ toate acele electrocasnice și accesorii care sunt utilizate în bucătărie – începând de la gătit, până la spălat și curățat. Indiferent dacă vorbim de oameni care folosesc bucătăria o dată pe lună sau în fiecare zi, fără aparate electrocasnice nu ar putea exista o bucătărie. 

Cum această perioadă de pandemie ne țintuiește în case și avem mai mult timp la dispoziție ca niciodată, este timpul să acordăm o mai mare atenție mâncărurilor preparate. Pentru ca organismul să funcționeze normal, acesta are nevoie de preparate diversificate cu un aport nutrițional echilibrat.  

În mediul online o să găsiți numeroase rețete pentru pregătirea unor bucate desăvârșite, însă pentru majoritatea rețetelor o să aveți nevoie de câteva aparate electrocasnice esențiale care să vă ajute în procesul de preparare. 

Orice bucătărie trebuie să fie dotată cu aparate electrocasnice mari, precum aragazul și frigiderul, pentru a putea găti alimentele și pentru a le putea păstra la rece. Pe lângă electrocasnice mari, o bucătărie are nevoie și de nenumărate electrocasnice mici pentru a putea pregăti preparatele mai ușor și mai rapid, astfel încât să avem mese îmbelșugate și gustoase. Pentru pregătirea preparatelor complexe aveți nevoie de 3 electrocasnice mici principale: 

  1. Roboți de bucătărie

Roboții de bucătărie sunt electrocasnicele care au revoluționat procesul de gătit, făcându-l mai rapid și mai eficient datorită numeroaselor accesorii care ajută la pregătirea unui număr mare de preparare. În funcție de model, roboții de bucătărie pot ajuta în procesul de preparare atât a felurilor principale, cât și a deserturilor. 

În mod convențional, roboții de bucătărie au fost proiectați pentru a prepara diverse tipuri de aluaturi, precum: aluat pentru pâine, aluat pentru pizza, aluat pentru tort, aluat pentru foi de plăcintă, aluat pentru cozonaci, aluat pentru gogoși. Astfel, aceștia vin echipați cu un bol și cu accesorii pentru aluat, precum: bătător, cârlig pentru aluat și tel. În prezent, roboții de bucătărie pot fi dotați chiar și cu mașină de tocat carnea, tocător electric, blender.

Robotul de bucătărie Studio Casa French Cuisine deține la capătul brațului mobil o mașină de tocat carnea. Cu ajutorul acestuia, puteți să pregătiți rapid carne tocată pentru chifteluțe, sarmale, burgeri, dar și aluat pentru pâine, plăcintă.

(P) Ce electrocasnice nu trebuie să îți lipsească din bucătărie pe timp de pandemie?

Procesul de manipulare a acestui aparat electrocasnic este foarte facil, având un panou de control manual format din 10 trepte de viteză pentru pregătirea cât mai rapidă a mâncărurilor. Bolul din oțel inoxidabil este dotat cu un capac din plastic dur, proiectat cu o mică fereastră pentru introducerea ingredientelor, reducând astfel riscul de incidente în bucătărie. Aici puteți vedea întreaga colecție de roboti de bucatarie de pe Studiocasa.ro.

  1. Mixere

Pentru a crea acea spumă tare din albușuri utilizând un tel clasic de mână, timpul necesar va fi de cel puțin 20 de minute, dar folosind un mixer de bucatarie profesional, timpul va fi de până la 10 ori mai redus. 

În ziua de astăzi, mixerul este un MUST în orice bucătărie. Acesta o să vă ajute să economisiți timp prețios, devenind un electrocasnic indispensabil în pregătirea diverselor tipuri de aluaturi sau creme pentru prăjituri. 

Mixerele de bucătărie se găsesc sub 3 forme: mixer de mână clasic, mixer vertical și mixer cu bol. 

Mixerul de mână clasic este cel care vine cu două teluri și două cârlige. Telurile sunt folosite pentru crearea spumelor și cremelor, iar cârligele pentru pregătirea aluaturilor. Acestea au prețul cel mai mic, deoarece nu au incluse alte accesorii extra și sunt foarte ușor de folosit, având treptele de viteză pe mâner pentru a fi necesară o singură mână în procesul de manipulare. 

Cu ajutorul telurilor puteți să creați compoziția pentru umplutura de pască, dar și crema pentru tortul de ciocolată. În schimb, dacă atașați cele două cârlige, puteți să pregătiți aluatul pentru plăcinta cu brânză sau mere. 

Mixerul vertical este ușor de folosit și ușor de curățat, chiar și în mașina de spălat vase. Prețul pentru un mixer vertical diferă în funcție de numărul de accesorii incluse – mixerul vertical clasic, care este și cel mai ieftin, vine cu un sigur capăt dotat cu două lame și cu un vas înalt, iar cel mai scump vine însoțit cu accesorii precum: tel, tocător de carne, blender. 

(P) Ce electrocasnice nu trebuie să îți lipsească din bucătărie pe timp de pandemie?

Mixer vertical 4 in 1 Studio Casa SC1815 Cooking Expert

Dacă vă îndreptați către varianta clasică, cu un singur capăt, atunci acest tip de mixer este perfect pentru crearea de creme, shake-uri sănătoase și chiar maioneză. Pentru maioneză rapidă aveți nevoie să puneți în bol un ou crud, o lingură de zeamă de lămâie, 300 ml ulei, un praf de sare și o lingură de muștar. Amestecați până când iese acea cremă densă perfectă pentru ornarea albușurilor fierte. 

Mixerul cu bol este creat special pentru aluaturi. Cu ajutorul acestuia puteți să pregătiți aluatul pentru cozonaci în doar câteva minute. Atunci când alegeți mixerul cu bol, trebuie neapărat ca acesta să aibă inclus atât cârligul pentru frământare, cât și cârligul pentru aluat moale. 

(P) Ce electrocasnice nu trebuie să îți lipsească din bucătărie pe timp de pandemie?

Robot de bucatarie Studio Casa Grand Chef SC1814

Cârligul pentru frământare vă va ajuta să creați pâine fragedă și cozonaci pufoși, iar cârligul pentru aluat moale vă va ajuta să creați aluatul pentru blatul de tort sau pentru prăjituri.

  1. Tocător electric

Majoritatea preparatelor necesită mărunțirea ingredientelor de bază. Acest proces poate să fie extrem de îndelungat, plictisitor și dureros, deoarece necesită o poziție incomodă. Pentru a evita aceste neplăceri, tocătorul electric este soluția ideală. Tot ceea ce trebuie să faceți este să introduceți alimentele în bol, să puneți capacul și să țineți apăsat pe buton timp de câteva secunde și gata, carnea, verdețurile și legumele sunt gata cât ai clipi. Studio Casa deține o gamă impresionantă de tocătoare electrice cu lame din oțel inoxidabil și buton ergonomic cu funcție PULSE pentru control rapid.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton