Home > Vedete > Personalități feminine care schimbă percepția asupra femeii în secolul XXI
Personalități feminine care schimbă percepția asupra femeii în secolul XXI
.
Trăind în era digitală, schimbul de informații circulă repede și simplu. Poți să filtrezi informația care vine din media, de la televizor și din rețelele sociale, reușind asumat și responsabil să iei deciziile corecte pentru tine și familia ta. În același timp, se ridică din ce în ce mai multe voci care creează curente culturale sau sociale noi.
De tine depinde dacă le iei în seamă, dacă empatizezi sau nu cu modul în care gândesc și acționează acestea. Rolul femeii în societate a avut parte în ultima jumătate de secol de schimbări colosale, afectând, până în cele mai mici detalii, viața de zi cu zi.
Feminismul e un curent care atrage din ce în ce mai multe reprezentante ale sexului frumos, militând pentru egalitatea de șanse în toate sferele ei. Sunt multe femei în lume la ora actuală care îndeamnă adolescentele și femeile mature să fie puternice, hotărâte și independente.
În continuare, îți prezentăm câteva astfel de femei care joacă roluri importante în societate, demne de încrederea și stima ta:
Cine nu o cunoaște pe soția fostului președinte american Barack Obama? Este una dintre cele mai influente personalități feminine din ultimele decenii. Aceasta reprezintă o adevărată sursă de inspirație, nu doar pentru publicul american, ci și pentru restul lumii. Ea nu este doar femeia din spatele campaniilor electorale ale soțului ei. Este mai mult decât atât!
Este un adevărat orator, mulți specialiști fiind de părere că inteligența emoțională pe care o posedă este mult mai mare decât cea a lui Barack Obama. După, terminarea celui de-al doilea mandat în Biroul Oval de la Casa Albă, presa americană s-a întrebat dacă democrații nu ar putea-o convinge pe aceasta să candideze la președinție. Cu toate că acest lucru nu s-a întâmplat, politica mondială este pregătită deja să fie cârmuită de o femeie.
Avocat de profesie, făcând parte dintr-o familie din clasa mijlocie, Michelle a înțeles din timp că, prin muncă și tenacitate, succesul este garantat. Ajunsă în rolul de primă doamnă, s-a remarcat de la început prin eleganță și bun gust. A fost zărită de presa de peste ocean, purtând rochii și costume masculine asortate cu pantofi cu toc, păstrând limita decenței pe care statutul o impune.
Dar, cel mai important este că s-a implicat ca nicio altă soție de președinte american în zeci de cauze sociale. Cele mai apropiate sufletului său au fost campaniile pentru dreptul la educație al femeilor și informarea corectă a oamenilor în legătură cu alimentația și sportul zilnic.
Autobiografia lui Michelle Obama este una dintre cele mai de succes cărți de memorii din toată istoria. „Povestea mea” s-a vândut în peste 10 milioane de exemplare, peste tot în lume. O carte de neratat despre pasiune, despre onestitate și despre iubire!
Meryl Streep
În 2016, apărea în librăriile din România cartea actriței intitulată „Tot ea… Becoming Meryl Streep” de Michael Shulman, în care relatează cu dezinvoltură suișurile și coborâșurile din viața profesională a actriței. Vorbește despre iubirile și dezamăgirile sale, dar mai ales despre lecțiile de viață.
Deși are 71 de ani, pare de neoprit, fiind cea mai des nominalizată actriță din istoria premiilor Oscar: 21 de nominalizări la Premiul Academiei Americane și 31 de nominalizări la premiile Globul De Aur. Trei premii Oscar și opt premii Globul de Aur o fac pe Streep un titan al cinematografiei mondiale.
Și-a donat venitul câștigat de pe urma filmului „Doamna de Fier” Muzeului Național de Istorie a Femeilor, militând pentru egalitatea de șanse, drepturile femeilor de a fi plătite în mod egal cu bărbații sau dreptul la educație pentru tinere. În 2014, Obama i-a oferit Medalia Prezidențială pentru Libertate, cea mai înaltă distincție pe care un cetățean o poate primi.
Malala Yousafzai
La doar cincisprezece ani, Malala este împușcată în cap, deoarece vrea să învețe. Într-o țară precum Pakistan, în care rolul femeii se rezumă la procreere, Malala vrea mai mult. Malala vrea să învețe!
În cartea scrisă de adolescentă, „Eu sunt Malala”, povestește cum a reușit să lupte împotriva terorismului și să devină una dintre cele mai cunoscute personaje ale ultimului deceniu. A reușit să devină cea mai tânără persoană nominalizată la Premiul Nobel pentru pace. O gură de aer proaspăt pentru femeile din Orientul Mijlociu care încearcă să-și facă auzite vocile.
Sunt atât de multe figuri feminine contemporane care luptă cu schimbarea percepției sociale asupra femeii și locului acesteia în societate. Poți fi chiar tu una dintre ele, societatea românească are atât de multă nevoie de exemple pozitive și curaj în mijlocul ei!
Sursă foto: Pexels
(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Answear