Spanacul a apărut deja în pieţe şi poate că v-aţi săturat de mâncarea de spanac clasică cu usturoi şi ouă ochiuri. Iată un meniu complet, adică patru feluri cu spanac, de la aperitive, la supă, fel principal şi chiar desert, toate cu delicioasele şi sănătoasele frunze.
Spanacul se pare că a apărzut prima oară în Persia (Iran şi ţările învecinate) şi a fost dus de comercianţii arabi în India şi China, prin Nepal.
În 827 spanacul a ajuns în Sicilia şi de acolo, pe toată coasta Mediteranei, de unde a ajuns în ţări ca Germania, Franţa sau Anglia abia în secolele 13-15.
Acţiunea sa benefică pentru sănătate şi conţinutul mare de fier din spanac i-au adus faima ca şi plantă-medicament încă din vremuri străvechi. Vitamine şi nutrienţi din spanac
Spanacul are valoare nutritivă mare datorită conţinutului mare de antioxidanţi, vitamina A şi luteină, vitamina C, E, K, magneziu, acid folic, fier, vitamina B2, calciu, potasiu, B6, fosfor, zinc, seleniu şi acizi graşi omega 3. Citeşte mai departe şi vezi cele patru reţete cu spanac pentru un meniu complet, pe pagina următoare!