Marţi seară a început al doilea sezon MasterChef, nu doar cu preparate senzaţionale, ci şi cu personaje şi poveşti savuroase.
Prima seara a preselectiilor cu juriul la “MasterChef” a fost una de-a dreptul exploziva. Preparate exotice, dar si aranjamente traditionale si-au gasit locul pe gheridonul concurentilor, asezonate cu povesti emotionante, dar si personaje colorate.
Seara a fost o premiera si pentru cei trei jurati, care s-au aflat in fata unui preparat inedit, din care nu mai gustasera niciodata: ficat de stiuca in file de zargan cu piure de ciulini de balta si sos de usturoi. Cel care a mizat pentru un sort “MasterChef” pe un astfel de preparat a fost Oana Razvan Constantin, un tanar inginer de 27 de ani, care a reusit astfel sa ii impresioneze pe jurati, dar si sa treaca in etapa urmatoare. “M-a lasat cu gura cascata”, a recunoscut chef Sorin Bontea imediat dupa ce i-a dat sortul. “Asta e o lectie si pentru noi”.
La fel de inedita a fost si aparitia lui Pham Hoang Nhat, un student vietnamez de 22 de ani, care a venit la “MasterChef” decis sa ia “sosul”. Cu un accent irezistibil, dar si o pasiune fara limite pentru gatit, Nini, dupa cum a marturisit ca i se spune, i-a cucerit repede pe jurati care i-au rasplatit farfuria cu rulada de taitei prajiti cu carne de vita si oua cu un sort! Tot la capitolul “alte nationalitati”, aseara s-a prezentat in fata juratilor si Ana Rotaru, o basrabeanca in varsta de 23 de ani, care in dulcele grai moldovenesc a vorbit nu numai despre pasiunea ei pentru gatit, ci se despre cea pentru desen si croitorie, tir sportiv si despre faptul ca urmeaza sa devina mamica.
Orezul cu curry si creveti in sos dulce acrisor i-a adus si ei pasaportul catre urmatoarea etapa a concursului, astfel ca bucuria de a-si revedea iubitul, ajuns pe platourile de filmare in ultimul moment, a fost dublata de sortul “MasterChef”.
Iar tocmai din Cehia, unde lucreaza intr-o companie IT, a ajuns la “MasterChef” si Ioana Tecsa, cea care a impresionat cu un muschi de vita in crusta de porcini cu sos de ceapa si garniture de piure de pastarnac si sparanghel.
Si momentele amuzante au facut deliciul telespectatorilor Pro Tv marti seara. Chef Catalin Scarlatescu a fost subiectul unui moment plin de savoare, atunci cand una dintre concurentele sosite la intalnirea cu juriul, Camelia Gamonte, i-a declarat ca il urmareste la televizor cu multa admiratie si ca este… indragostita de el! Coplesita de emotia de a se afla in fata juriului care da verdictul si sperand ca preparatul pe care mizeaza in aceasta etapa ii va aduce sortul, Camelia a reusit sa descreteasca fruntile juratilor cu o “declaratie de dragoste”, recunoscand admiratia pe care i-o poarta lui chef Catalin. In varsta de 29 de ani si de profesie economist, Camelia a incercat sa indulceasca decizia juriului cu o prajitura cu branza, pe care a ales sa o prezinte intr-un mod indeit: intr-un borcan. Pana la primirea sortului insa, Camelia a trecut de la extaz la agonie, de la ras la lacrimi cauzate de asteptarea ucigatoare a verdictului.
La fel de coplesita de emotii a fost si Georgeta Jalba, o casnica de 40 de ani care a mizat tot pe un desert in prima faza a concursului. Gina, dupa cum a declarat ca ii spun prietenii, si-a deschis sufletul in fata echipei “MasterChef”. Aceasta a marturisit printre lacrimi ca desi familia sa nu trece tocmai printr-o perioada financiara stabila, este bucuroasa ca dupa ani si ani de munca nebuna are ocazia sa petreaca mai mult timp cu cei dragi. De fapt, familia este cea care a inscris-o pe Gina la “MasterChef” si tot familia i-a fost alaturi in platoul show-ului de la Pro Tv atunci cand a primit sortul pentru prajitura de ciocolata cu sos de zmeura si piper rosu prezentata. Razvan Fodor i-a adus in platou familia, sotul si cei doi baieti, astfel ca Gina a putut impartasi cu ei bucuria obtinerii sortului. “Este primul DA fara cuvinte pe care l-am dat astazi”, a recunoscut chef Florin.
Marti seara la “MasterChef” nu au lipsit insa nici preparatele traditionale romanesti, iar unele dintre ele s-au dovedit chiar a fi pe placul juratilor. Asa se face ca Nicusor Coroama, un tanar de 19 ani care mucneste la ferma familiei sale si care a recunoscut ca a venit pentru prima oara in Bucuresti odata cu preselectiile pentru sezonul al doilea, a facut o surpiza frumoasa cu platoul de cotlete de miel cu mamaliguta si rosii cherry. Pregatit si cu tuica de tara, gustoasa si parfumata, Nicusor a impresioant nu doar prin modul in care a reusit sa reinterpreteze un fel traditional romanesc, ci si prin sinceritatea, daruirea si talentul sau culinar, toate acestea ducandu-l in etapa urmatoarea. Nicusor a povestit ca visul sau este sa ajunga bucatar sis a gateasca la stana familiei sale. “Nu ma asteptam sa ajungi cu farfuria la nivelul asta”, i-a spus chef Dumitrescu. “Daca o sa gatesti asa de fiecare data, o sa pleci cu trofeul la tine la stana”, a completat chef Scarlatescu. De proba cu juratii a reusit sa treaca si Cristian Neacsu, un sudor de 35 de ani care i-a imbiat pe jurati cu varza calita si costita de porc afumata si care si-a incheiat momentul, imediat dupa ce a luat sortul, cu replica spumoasa “I-am spart!”.
Un moment de-a dreptul neasteptat a fost oferit marti seara la “MasterChef” de Mardaru Petrica, un concurent care a tinut sa le arate juratilor ca este in stare sa faca orice pentru a obtine sortul. Asa se face ca acesta a dat curs provocarii juratilor de a manca tot din farfurie. Absolut tot! Sub privirile uimite ale celor trei chefi, acesta a infulecat tot preparatul din farfurie, ba mai mult, chiar si betisorul! “N-am vazut un concurent mai concurent ca tine”, i-a spus chef Scarlatescu in clipa in care a vazut farfuria goala.
Prima editie “MasterChef” a fost insa piperata si cu comentarii dure din partea juratilor la adresa unor concurenti care nu s-au ridicat la inaltimea asteptarilor lor. Au fost farfurii aruncate la cosul de gunoi, comentarii acide si reactii nervoase, astfel ca juratii nu s-au dezis de atitudinea intransigenta care i-a consacrat.