În contextul epidemiei de coronavirus, fiecare dintre noi trebuie să fie cât mai chibzuit cu banii și trebuie să adopte un stil de viață cât mai simplist. Este important să nu facem cheltuieli inutile și să ne rezumăm doar la achiziționarea produselor alimentare și nealimentare de bază. Cum pâinea este unul dintre alimentele nelipsite de pe masa niciunui român, ar trebui să ne gândim serios la varianta preparării ei în casă. Sunt multe rețete de pâine și de produse de panificație care includ fel de fel de ingrediente mai mult sau mai puțin costisitoare – drojdie, lapte, unt, ouă etc. Dar te-ai întrebat vreodată ce faci dacă rămâi pâine în casă, vrei să o prepari chiar tu, dar nu ai foarte multe ingrediente la dispoziție?
Te-ai gândit dacă o fi oare posibil să faci ceva comestibil doar cu apa, făină, un strop de ulei și un praf de sare? Ei bine, se poate. Există un aliment tradițional evreiesc, denumit matzah (matzo), un fel de pâine a “săracului”, ce era preparat în situațiile de criză, când nu era timp și nu erau ingrediente pentru a face o pâine dospită.
Se prepară rapid, ușor și cu foarte puține ingrediente. Și chiar dacă este extrem de simplă, nu înseamnă că nu este gustoasă.
Iată cum poți prepara cea mai simplă pâine nedospită din lume, din câteva ingrediente pe care sigur le ai în bucătărie.
Din ingredientele menționate mai sus se face un aluat care se împarte în șase părți egale. Din bucățile de aluat se fac șase turte subțitri, nu mai groase o jumătate de centimetru. Se coc în cuptor sau pe o plită, pe aragaz, timp de 2-3 minute, pe fiecare parte.