Iata o reteta simpla de rulada din carne de vitel cu condimente aromate si garnitura de orez. Ingrediente ►un kg mușchi de viţel ►250 g orez cu bobul lung ►100 g unt ►cimbru uscat și verde ►un praf nucșoară ►o lingură boia iute ►2 lingurițe sos de soia ►sare grunjoasă ►100 ml vin roșu demisec ►3-4 căței usturoi ►3-4 linguri ulei de floarea-soarelui
Încearcă şi reţeta noastră de ciorbă de viţel cu ardei iute
1. Se spală mușchiul și apoi se taie astfel încât să se poată umple. Se presează cu sucitorul, se unge cu ulei și se înfășoară în folie de plastic. Se lasă la rece 30 de minute.
2. Între timp, se alege orezul, se spală și se pune la fiert în 800 ml apă. După ce a început să se umfle, se adaugă untul, boiaua iute, nucșoara, sarea, piperul și se bagă la cuptor.
3. Se scoate carnea de la rece, se întinde și se umple cu orez. Se rulează, se strânge la capete, se prinde cu scobitori și se aranjează în tavă. Se stropește cu ulei și vin.
4. Pe deasupra, se pun condimentele, se presară sare grunjoasă și se bagă la cuptor. Se lasă la 200˚C și se stropește din când în când cu sosul din tavă. Spre sfârșit, se adaugă usturoiul feliat și se oprește cuptorul. Se servește cu legume fierte sau cu salate de crudități și se ornează cu busuioc proaspăt.