Iată o reţeta simpla si rapida de tort cu ciocolata, frisca si cirese. Indiferent de sezon, aceasta reteta de desert este delicioasa si rafinata.
Blat:
►3 ouă
► 100 g zahăr
► 1 fiolă esenţă de vanilie
► 40 g făină
► 40 g cacao
► 30 g amidon
► 1 linguriţă praf de copt
► 2 linguri de ulei
► margarină şi făină (pentru tava de copt) Umplutură:
► 150 g smântână
► 150 g iaurt simplu
► 170 g zahăr pudră
► 1 zahăr vanilat
► 8 foi de gelatină
► 350 g cireşe
► zeama şi coaja rasă de la 1 lămâie
► 5 linguri de brandy de cireşe
► 150 g frişcă Decor:
► 200 ml frişcă
► 100 g bucăţele de ciocolată
► cireşe proaspete
Încearcă şi reţeta naostră de Tort de ciocolata amăruie
► Ouăle cu zahărul şi vanilia se bat spumă. Se încorporează treptat făina, amestecată cu praful de copt, amidonul şi cacaua. La sfârşit, se adaugă uleiul. Se toarnă aluatul într-o tavă rotundă, unsă cu margarină şi presărată cu făină, apoi se coace la foc mic. Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească în tavă.
► Se amestecă iaurtul şi smântâna, zahărul pudră şi zahărul vanilat şi coaja rasă de lămâie. Se încorporează gelatina topită într-o parte a compoziţiei de iaurt, care se amestecă apoi şi cu cealaltă parte.
► Se adaugă zeama de lămâie şi se amestecă cu frişca. Se amestecă jumătate din această compoziţie cu cireşele tăiate mărunt şi cu brandy de cireşe.
► Se pun compoziţiile peste aluat şi se lasă să se întărească. Se decorează cu frişcă, ciocolată şi cireşe.