Reţete: Tort dulce-acrişor

.

Învaţă să prepari un tort delicios dulce acrişor după o reţetă simplă şi rapidă.
Ingrediente:
Pentru blat:
►4 ouă
►125 g zahăr
►125 g făină
►½ plic praf de copt
Pentru umplut:
►500 ml frişcă lichidă
Pentru glazură:
►400 ml suc de portocale
►5 linguri zahăr
►un plic praf de budincă de vanilie
Încearcă şi reţeta noastră de tort-zebră

1. Într-un vas se amestecă făina cu praful de copt. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare.
2. Când spuma începe să devină tare, se adaugă zahărul şi se continuă baterea. Se adaugă gălbenuşurile unul câte unul, amestecând după fiecare. Se pune, în ploaie, făina amestecată cu praful de copt.
3. Se toarnă imediat compoziţia în forma rotundă cu pereţi detaşabili şi se coace pentru
20 de minute. Se scoate când e uşor răcit, se taie şi se umple cu frişca bătută.
4. Pentru glazură, 100 ml de suc se amestecă cu praful de budincă, iar restul se pune pe foc cu zahărul. Când fierbe, se adaugă amestecul de suc şi praf şi se fierbe 5 minute până ce se întăreşte. Se lasă un pic să se răcească, se toarnă peste tort şi se lasă să se închege.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton